2020 – cel mai bun an pentru amenajarea sau renovarea casei tale!

 

Suntem nu doar la începutul unui nou an, ci am intrat și într-un nou deceniu.

Lumea este într-o continuă dezvoltare și modul în care ne dorim să locuim, posibilitatea de a face dintr-o casă  – ACASĂ – este o provocare pentru fiecare dintre noi.

Așadar poți opta pentru a amenaja sau a reamenaja locuința ta într-un mod clasic sau poți alege confortul modern, dat de materiale de construcție de ultimă generație și de un design sustenabil și, în același timp, fabulos. 

Tendințele anului în materie de design interior sunt generoase, lasă loc adaptării ideilor la propria ta personalitate, la spațiul de care dispui, fiind viabile chiar și în cazul în care ai un buget limitat.

 

Zugrăvește în trend!

Poate cel mai simplu și cel mai ieftin mod de a avea un interior la modă este zugrăvirea pereților.

Indiferent dacă stilul tău este modern sau tradițional, minimalist sau extravagant, culorile de vopsea ale anului – albastrul clasic, albul strălucitor și tonurile organice de beige pot fi și culorile casei tale. 

 

Schimbă pardoseala! 

Pardoseala joacă un rol important în aspectul general al unei locuințe. Definește spațiul și poate crea acel factor X care să impresioneze.

Culoarea și textura unei podele adaugă căldură, formând, totodată, un fundal natural într-o cameră.

Favorita anului este pardoseala din lemn tare, în culori închise, care să ofere profunzime și senzația de cuib unui spațiu, iar, uneori, în funcție de restul elementelor de decor, chiar să aducă o notă de teatralitate statement.

Este o alegere atemporală, naturală, confortabilă, elegantă și adaugă valoare imobiliară. 

Dacă lemnul este prea scump pentru tine, poți alege dintr-o varietate de parchet laminat sau vinil.

LVT sau vinilinul  a crescut în popularitate în ultimii ani. 

Acest produs este foarte căutat de către familiile cu copii și animale de companie datorită durabilității sale. 

LVP are aspectul lemnului real cu diferența că este rezistent la apă și este relativ ieftin. 

Parchetul rămâne un material preferat pentru living și dormitoare, se adaptează la aproape orice decor și este ușor de întreținut.

Rămân la modă griurile scandinave, însă nuanțele de miere și beige auriu sunt propunerile producătorilor de parchet pentru 2020.

 

Plăcile ceramice, soluția ideală în amenajări! 

Plăcile de gresie și de faianță sunt din ce în ce mai căutate și folosite în amenajarea spațiilor interioare și exterioare, rezidențiale.

Cu o bună rezistență în timp, într-o multitudine de modele disponibile, plăcile ceramice au revoluționat designul interior de-a lungul ultimului deceniu. 

Iar 2020 aduce texturi noi, de la imitația lemnului brut, până la reproducerea pietrelor naturale, a marmurei sau chiar a betonului.

Terrazzo în toate formele și culorile este de departe alternativa cea mai accesibilă la marmură sau granit. 

Terrazzo veneziano datează din Grecia antică, când podeaua era turnată din fragmente mici de calcar, marmură, sticlă, piatră și apoi cimentată.

Astăzi, datorită tehnologiilor moderne de prelucrare a gresiei, o astfel de pardoseală poate fi văzută nu numai în palate, conace vechi și muzee, dar și în apartamente obișnuite. Arată spectaculos!

O altă noutate a deceniului este folosirea mozaicului de tip metalic pentru decorul spațiilor minimaliste sau a celor în stil chic industrial.

Dincolo de aspectul estetic simplu și elegant, gresia porțelan este vedeta sezonului pentru finisaje interioare, fiind compatibilă cu sisteme de încălzire prin pardoseală și extrem de funcțională, rămânând ca nouă în ciuda factorilor care o pot degrada: umezeala, zgârieturile, murdăria.  

În ceea ce privește pereții bucătăriei și ai băii, ori chiar pentru zona de hol, faianța dublu glazurată este un must have.

Suprafața sa este strălucitoare, culorile sunt saturate, iar dubla ardere permite decorarea ei cu desene care amintesc de finețea și minuțiozitatea tapiseriei. 

Iar pentru iubitorii stilului eco, faianța care imită căldura lemnului este exact ceea ce se potrivește unui cămin modern, cu accente rustice. 

Dar, mai multe despre ce aduce nou 2020 în materie de plăci ceramice pentru baie și bucătărie, poți citi aici – http://expotopconstruct.ro/tendinte-pentru-baie-2019-2020-propunerile-specialistilor-in-domeniul-amenajarilor-interioare/

Versatilitatea, scopul final al unui proiect de amenajare interioară în 2020!

Fiecare material trebuie să servească acestui scop, să fie versatil și personalizabil. 

Iar designul interior, cu siguranță că va fi marcat, mulți ani de acum înainte, de curbe și arcade, de crearea unei iluzii de flexibilitate și de integrarea în spațiul rezidențial a unor elemente pur arhitecturale și structurale, cum ar fi ferestrele circulare sau pereții arcuiți și curbați. 

Așadar, dacă dorești să construiești sau să renovezi în 2020, mizează pe simplitate, durabilitate, la care să adaugi o notă personală, acel ceva care să facă ca sufletul tău să se conecteze la sufletul casei tale.

EXPO TOP CONSTRUCT te invită în lumea fascinantă a materialelor de construcții de cea mai bună calitate, din Valea Cascadelor, nr.23, sector 6, Bucureștipentru ca povestea transformării apartamentului tău sau a casei tale să fie una memorabilă, o adevărată experiență în care nu doar să dai formă spațiului tău, ci și viață visului tău legat de ACASĂ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ExpoTop Construct este singurul complex pe care ai nevoie sa il vizitezi pentru proiectul tau de constructie, redecorare sau modernizare.

Complexul se intinde pe o suprafata de 10 000 de metri patrati si gazduieste magazine de desfacere pentru produse calitative din domeniul amenajarilor interioare precum gresie si faianta, usi, parchet, obiecte sanitare, mobila, electrice, decoratiuni, instalatii si scule. Te bucuri de parcare gratuita, bancomat si servicii de consiliere, transport si montaj!
2019 © Expotop Construct
Website dezvoltat si promovat de