Plăci ceramice: care sunt tendințele anului 2021

Finalul de an este un un moment în care ne place să regândim decorarea locuințelor noastre pentru următorul an. De aceea, noile colecții de plăci ceramice propuse de designerii de interior pentru anul 2021, ne inspiră în schițarea planului de modernizare a bucătăriei, a băii sau chiar a livingului.

Dar, sfârșitul lui 2020 și mai ales 2021, aduc schimbări majore în tendințele de reamenajare a locuințelor.

Și asta, deoarece designerii de interior urmăresc să creeze spații mai versatile în care să putem integra, din ce în ce mai mult, viața profesională în viața de familie.

Trăim într-un moment de schimbări importante, iar unul dintre efectele pandemiei de Coronavirus este și adaptarea locuințelor noastre la noile vremuri.

Premieră: târg de plăci ceramice online

Cersaie 2020https://www.cersaie.it/en în Italia, ar fi trebuit să fie unul dintre cele mai importante târguri din domeniul de design interior și amenajări, deoarece reunește cei mai importanți producători de gresie, faianță și marmură din întreaga lume.

Dar în acest an, datorită situației cauzate de Covid-19, ‘’ International Exhibition of Ceramic Tile and Bathroom Furnishings ’’ nu a mai avut loc la Bologna.

Totuși, producătorii de ceramică și-au prezentat noile colecții de plăci ceramice, online, la un  “târg virtual” accesibil de pe site-urile lor.

Avantajul este că fiecare dintre modele de gresie, faianță ori marmură s-au putut vizualiza în cele mai mici detalii: culori distinctive, reflecții și reliefuri.

Bine ați venit în lumea designului de gresie și faianță!

Ce tendințe ne propun designerii de plăci ceramice? Ce stiluri, culori, ce texturi?

  • Piese de format mare

Cine a crezut că 60×60 a fost o dimensiune mare?

Ei bine, este deja considerată o măsură standard.

Locul ei este luat de gresia de mare format, de 90×90 și 120x120cm.

Noua dimensiune ajută la crearea unui efect optic de mărire în orice încăpere.

Placările tridimensionale vor fi un statement pentru orice spațiu reamenajat în tendințe.

  • Vintage Style

Este la modă mai mult decât oricând.

Departe de a fi plictisitoare, plăcile ceramice de epocă au început să se impună puternic în întreaga Europă, devenind un element decorativ important în camerele în care covorul a domnit până acum.

  • Terrazzo Etaje

Pot fi gresia și faianța  terrazzo, elemente decorative moderne? 

Doar când se gândesc la terrazzo, mulți dintre noi au în minte piesele cu un fundal gălbui, atât de caracteristice în construcțiile anilor ’80.

În realitate, există desene frumoase și combinații interesante, perfect adaptate anului 2021. 

Texturile sunt dense, ca de pietriș.

  • Culoarea bej și tonurile de maro revin în tendințe

Pentru cei care au obosit să privească tonurile actuale de gri ale plăcilor ceramice, întreaga scară cromatică a maroului poate fi o alegere bună. De la tonuri calde de bej, la maro îndrăzneț.

Această opțiune este ideală pentru spațiile în care viața se dezvoltă în comun și momentele sunt împărtășite. Vorbim despre colecții de gresie și de faianță ale căror suprafețe ajută la amenajarea unor încăperi care să evoce senzații și amintiri.

Culoarea lutului ars alături de stilul vintaje crează o atmosferă de reîntoarcere la origini, de conectare cu pământul și cu rădăcinile noastre străvechi. 

De asemenea, coloranții naturali – root trend– aduc în prim plan vibrația tonurilor de galben, albastru sau roșiatic. Inspirația coloranților organici din fibre vegetale se va regăsi ca niște puncte de lumină pe anumite suprafețe. 

  • Se poartă degradeurile

Culorile gradient sunt esențiale pentru realizarea unui efect sofisticat.

Albastrul închis și negrul mat, combinate cu anumite atingeri lucioase, sunt fundamentale în realizarea de zone întunecate care dau un sentiment de adâncime. 

Suprafețele pieselor ceramice devin lichide, luminoase și texturate pentru a genera luxul dorit. 

Ele pot fi în contrast cu finisaje din metal, periat sau galvanizat. Prin utilizarea desenelor sau a culorilor oxidate și decolorate, se pot obține suprafețe cu o multitudine de efecte.

Colecțiile noi adaugă efectul gradient în două intervale de tonuri metalice, care dau tranziții netede și îmbogățesc vizual spațiile.

  • Art deco, geometria și simetria rămân în trend

Finisajele senzoriale și reliefurile trimit către natură. Plăcile ceramice sunt mai calde, iar finisajele mate și poroase aduc tactilul aproape de vizual. 

  • Stilul Raw

În această tendință, suprafețele cu acoperiri ceramice și pavajele încearcă să se apropie de origini, folosind texturile inerte ale pereților goi, accentuând ideea de a reveni la esență.

  • Emoția tactilă

Gresia și faianța au un efect tactil, plăcile ceramice căptușite și rotunjite oferă un sentiment de confort și siguranță.

  • Jocul subtilităților

Inspirația scandinavă și bazele designului interior japonez, aduc în atenție, în 2021, colecții ceramice surprinzătoare.

Suprafețe care se joacă cu forme pliate și subtilitate în reliefuri, realizând astfel diferite difuzii de lumină.

Așadar, pentru următorul sezon, producătorii de gresie și de faianță au o abordare caldă și senzorială, datorită utilizării culorilor organice și a efectului tactil oferit de finisajele mate și poroase.

Alături de acestea, plăcile ceramice sunt prezentate cu o varietate de reliefuri și micro reliefuri, pentru un sentiment de bunăstare.

De la o călătorie prin istoria materialului ceramic, până la o expunere frivolă a luxului, totul este permis.

De la simplitate și întoarcere la rădăcini, la îndrăzneala amenajărilor interioare cu texturi geologice și metalice, colecțiile anului 2021 sunt funcționale și estetice deopotrivă.

Ele spun povestea unui viitor în care sustenabilitatea și grija față de mediu sunt prioritare.

Nu uitați: indiferent de tendințe, amprenta personală este importantă atunci când amenajați un spațiu de locuit sau de birou!

Și pentru că vrem să aveți de unde să alegeți cele mai frumoase și durabile modele de gresie și de faianță, 70 de standuri sunt pregatite să vă prezinte noile colecții de plăci ceramice de la producători de top din toata lumea.
Oferta noastră de gresie și faianță http://expotopconstruct.ro/category/gresie-si-faianta/ include produse pentru interior și exterior, dar și toate tipurile: porțelanată, rectificată, mată, lucioasă, strălucitoare, mozaic.

EXPO TOP CONSTRUCT  vă invită în lumea fascinantă a materialelor de construcții de cea mai bună calitate, din Valea Cascadelor, nr.23, sector 6București, pentru ca povestea transformării apartamentului sau a casei voastre să fie una memorabilă, o adevărată experiență în care nu doar să dați formă spațiilor voastre, ci și viață visurilor legate de ACASĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ExpoTop Construct este singurul complex pe care ai nevoie sa il vizitezi pentru proiectul tau de constructie, redecorare sau modernizare.

Complexul se intinde pe o suprafata de 10 000 de metri patrati si gazduieste magazine de desfacere pentru produse calitative din domeniul amenajarilor interioare precum gresie si faianta, usi, parchet, obiecte sanitare, mobila, electrice, decoratiuni, instalatii si scule. Te bucuri de parcare gratuita, bancomat si servicii de consiliere, transport si montaj!
2019 © Expotop Construct
Website dezvoltat si promovat de