Tendințe pentru baie 2019 / 2020 – propunerile specialiștilor în domeniul amenajărilor interioare

Adaptarea designului și a funcționalității acestuia la evoluția globală a societății.

Care sunt tendințele actuale în designul băii? Există vreo specificitate? Ca orice altă parte a casei, băile sunt vizate de tendințele de design. Însă, deoarece investițiile în redecorarea acestora sunt unele substanțiale, trebuie să fim atenți la toate aspectele unei reamenajări.

Deseori, conceptul de design al băii este legat de întregul aranjament al spațiului de locuit, iar stilul său este determinat de ideea vizuală completă. Există, de asemenea, o varietate în tendințele de decor pentru baie, specializat în funcție de mărimea băii și de amplasamentul ei – într-un apartament mic ori în case cu spațiu generos.

O întreagă industrie lucrează pentru viitoarele  colecții destinate băii, de la concept, la produsele finite, accentul fiind pus pe adaptarea designului și a funcționalității acestuia la evoluția globală a societății.

După cum spune și  Werner Aisslinger, un renumit designer de interior, din Germania: ” Locuințele devin din ce în ce mai hibride, adoptând un design loft studio. Spațiile separate cu funcții foarte diferite nu mai sunt viabile. Funcțiile se suprapun. Combinăm munca și viața personală. Totul se contopește și afectează atât scena rezidențială, cat și industria de ospitalitate. Este o lume a colajelor ‘’.

Una dintre provocările zilelor noastre  este: cum să locuim la o scară mică fără a compromite confortul, stilul dorit și chiar luxul? Creșterea fără precedent a urbanizării în lume și limitările dimensiunilor unei locuințe, impun această întrebare, iar specialiștii  oferă posibilități creative și inspirate, în fiecare an.

Forme compacte!

De exemplu, studioul danez de proiectare a mobilierului, Norm Architects, oferă un sistem modular de chiuvete. Inspirat de interioarele industriale din secolul al XVIII-lea și încorporând atitudinea nordică față de simplitate și eleganță, în combinație cu meșteșugul creativ italian, această colecție satisface cu succes piața mobilierului de baie versatil.

Prelucrarea lemnului!

Celebrul arhitect Kengo Kuma, alege apropierea de elementele naturii, prin prelucrarea și folosirea  lemnului, pentru a transforma o baie obisnuită într-o oază privată de relaxare. Lemnul înlocuiește ceramica rece, iar propunerea merge chiar către fuziunea inteligentă dintre baie și dormitor. Totul pentru o atmosferă caldă și confortabilă.

Expresia luxului!

Designerul argentinian  Alfredo Häberli, utilizează marmura rece pentru un contrast dramatic cu lemnul cald. Decorul diferențiat, vizual și tactil oferă o experiență care vorbește despre lux. Combinând parchetul de stejar și ușile glisante din lemn de stejar, cu grilajele gri și bej în marmura cremă albă, designerul a obținut o expresie elegantă și relaxantă.

Baia cu ziduri!

Rafael de Cárdenas a creat un concept de baie zidită,  înconjurând curbele elegante ale obiectelor sanitare cu elemente monolitice.

Designerul combină structura cărămizilor, care amintește de un pasaj secret al camerei, cu o cupolă transparentă, care permite intrarea luminii naturale, deschizând  arhitectura către ritmul  zilei și al nopții.

Culorile trend ale băii!

Când explorăm tendințele culorilor pentru designul băii, trebuie să constatăm că alegerea paletei de culori nu este separată de alegerea nuanțelor pentru restul designului casei și foarte des este o parte esențială a întregului concept pentru decorarea casei . Deci, care sunt culorile la modă atunci când vine vorba de designul de baie?

Tonurile calde și subtile ale  pământului – cărbune bej , verde pădure, cenușă. Se vor mai păstra și nuanțele de  cuprul în detaliile de design la modă, dar preferința va fi pentru accesorii compozite, pe alb și negru.

Combinațiile bicolore sunt de asemenea vedetele sezonului pe scena design-ului de baie – de exemplu cada albă pe interior și colorată la exterior. Sau o combinație de bazine complet negre și nuanțe uimitoare pentru ceramica din jur.

Tendințe și idei pentru plăcile ceramice!

Ce putem spune despre ce va fi la modă în materie de gresie și de faianță? Ei bine, în afară de faptul că toate marile nume în designul interior își crează colecția de artă ceramică, există câteva tendințe vizibile în alegerea plăcilor pentru baie.

În primul rând, modelele grafice și expresiile 3D ale plăcilor devin simple, cu contururi delicate.  Există un joc vizibil de forme, printuri și forme geometrice între suprafețele mată și glazurată. Frații Bouroullec au creat un joc impresionant cu volume 3D, forme triunghiulare care aduc în prim plan contrastul între suprafața principală și golurile de umplere.

În ceea ce privește culorile denim albastru și tonurile de pământ, ele vor fi culorile declarative ale viitorului sezon, în toate colecțiile marilor producători de plăci ceramice.

Modele moderne de cadă!

Cada separată sau freestanding este cel mai căutat model în acest sezon și va rămâne la modă și pentru anul viitor.

Formele sale creative variază de la tradiționalul inspirat la imaginativul modern, texturile, materialele și expresiile acesteia fiind bogate și diverse. Un lucru este evident – fiecare material din care este construită cada freestanding, invită la relaxare, plăcerea simțurilor și încântare estetică. 

Mat, negru și surprinzător!

Casa de creație pentru obiecte sanitare Vaia Dornbracht introduce noile modele al anului – corpurile de baie negre, mate, monolitice.

Stilul ‘’ întunecat ‘’‘poate fi aplicat în amenajările  clasice sau în combinații eclectice și va oferi întotdeauna expresivitate și originalitate.

Noua finisare mată conferă acestei creații contemporane Vaia, o textură unică – netedă, elegantă.  Materialele dure și liniile fluide sunt nu numai la modă, ci reflectă și o puternică arhitectură sculpturală.

De evitat într-o amenajare a băii anilor următori!

Ca și concluzie, vom împărtăși cu dvs. exemple de redecorare a băii, care pot fi preferate și alese de dumneavoastră, însă nu vor mai face parte din propunerile designerilor de interior.

Rozul cu toate derivatele lui își pierde poziția în topul culorilor pentru baie. Așa se întâmplă și cu materialul asociat acestuia, cuprul.  Vă sfătuim să nu investiți în accesorii din cupru pentru baia dvs, ci să alegeți materiale dark și soluții compozite inovatoare.

Placile hexagonale, da, sunt înca trendy și pot fi găsite decoruri pentru baie cu aceasta forma,, pretabile unei amenajări cu stil. Dar ele sunt exigente și nu permit combinații diverse – dacă alegeți o formă complicată, o culoare simplă este absolut necesară! În acest exemplu, avem prea multe modele grafice și diferite culori amestecate haotic, ceea ce vă sfătuim să evitați, mai ales dacă spațiul băii este unul restrâns.

La final de articol, vă spunem că indiferent de propunerile specialiștilor în amenajări interioare și dincolo de modă, viziunea și preferințele dumneavoastră sunt cele care contează cu adevărat în momentul achiziționării plăcilor ceramice și ale obiectelor sanitare.

Nu uitați: consultanții de vânzări ai Expo Top Construct sunt gata să vă ajute cu sugestii, ori de câte ori o să ne vizitați complexul nostru expozițional de pe Valea Cascadelor, nr.23, sector 6, București. 

 
2 responses to “Tendințe pentru baie 2019 / 2020 – propunerile specialiștilor în domeniul amenajărilor interioare”

  1. Alex says:

    Buna ziua ,

    Sunt din provincie si doresc sa vin in Bucuresti ca sa imi aleg ceva obiecte sanitare si gresie , faianta , parchet , usi , etc. toate pentru o casa in zona Muscel. Ma tot bate la cap sotia cu o cada ca asta https://www.goodbath.ro/produs/cada-baie-freestanding-bella-150×74-9008
    Gasesc asa ceva in cadrul complexului ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ExpoTop Construct este singurul complex pe care ai nevoie sa il vizitezi pentru proiectul tau de constructie, redecorare sau modernizare.

Complexul se intinde pe o suprafata de 10 000 de metri patrati si gazduieste magazine de desfacere pentru produse calitative din domeniul amenajarilor interioare precum gresie si faianta, usi, parchet, obiecte sanitare, mobila, electrice, decoratiuni, instalatii si scule. Te bucuri de parcare gratuita, bancomat si servicii de consiliere, transport si montaj!
2019 © Expotop Construct
Website dezvoltat si promovat de