Noul dumneavoastră proiect de amenajare a băii vă dă bătăi de cap?
Nu e cazul să vă îngrijorați! O să vă descurcați perfect, urmând ghidul nostru, pas cu pas, despre ceea ce e bine să luați în considerare pentru a avea o baie funcțională și cu un design pe gustul dumneavoastră.
1. Începeți prin a vă schița prioritățile!
O baie de familie sau chiar un mic spa vor necesita o lungă listă de obiecte sanitare și accesorii, care includ o cadă, poate un duș separat, bazin simplu sau dublu, vase de toaletă, fitinguri și spații de depozitare.
În timp ce o baie proprie sau de oaspeți poate fi construită doar cu un duș, o mică chiuvetă și o toaletă.
Stabiliți clar ce spațiu vreți să obțineți. Doriți o baie tip sanctuar, în care să vă relaxați sau vreți doar un spațiu de o funcționalitate maximă, pentru că o veți utiliza strict pentru rutina zilnică de igienă personală? Acest lucru va influența alegerea obiectelor sanitare, a corpurilor de iluminat, a fitingurilor, precum și coloristica băii.
2. Planificarea utilizării metrilor pătrați disponibili
Când renovați o baie, nu îi schimbați aspectul doar de dragul unei reașezări a obiectelor sanitare. Ce funcționează bine și este și o opțiune tehnică bună, păstrați! Este o abordare mult mai ieftină, dacă luați în calcul bugetul total alocat renovării. De exemplu, conductele de deșeuri și conductele de apă pot fi costisitoare, așadar vedeți ce merită folosit și integrat cu succes în noua baie.
Înlocuirea fitingurilor, a pardoselilor și a plăcilor ceramice, revopsirea pereților, reprezintă o modalitate rapidă de a obține o imagine fresh a băii dumneavoastră. Gândiți-vă la modurile în care puteți face mici modificări, însă eficiente. Schimbarea ușii sau montarea uneia culisante sunt idei excelente pentru a câștiga spațiu.
Important! Măsurați cu atenție baia! Rețineți poziția și distanțele ferestrei, a ușii și a oricăror țevi și instalații!
3. Spuneți DA surselor de inspirație!
Este o idee bună să cereți sfatul unui designer pentru a obține sugestii avizate legate de folosirea eficientă a spațiului și pentru detalii estetice la care nu v-ați gândi.
De asemenea, un specialist vă poate pune în legătură cu cei mai buni furnizori de materiale pentru amenajările interioare, iar, la final, evitând greșelile de proiect și de manoperă, e posibil să faceți și economii în privința costurilor de renovare a băii dumneavoastră.
Stabiliți din timp stilul de amenajare, deoarece acest lucru vă va ajuta să restrângeți alegerea obiectelor sanitare și a elementelor de decor. Principalele opțiuni sunt stilul clasic sau un aspect contemporan. Dacă sunteți nonconformiști, puteți opta pentru o amenajare futuristă, eclectică, lăsați imaginația să lucreze pentru dumneavoastră! Hotelurile, în special cele de tip boutique, sunt o sursă fabuloasă de inspirație, așa încât urmăriți-le site.urile!
Blogurile de design interior vă pot servi iarăși, idei pentru a vă realiza baia mult dorită.
Discutați cu prietenii care au finalizat proiecte similare de amenajare, despre provocările pe care le-au întâmpinat pe parcurs.
Imaginați-vă și cum s-ar putea schimba nevoile dvs. în anii următori. Familia dvs. ar putea să crească, chiar ați putea să vindeți locuința, caz în care o baie generoasă ar fi mai potrivită decât una restrânsă.
4. Fiți realiști în privința spațiului!
În cazul în care spațiul dvs. de baie este mic, ar fi bine să optați pentru obiecte sanitare de dimensiuni mici, deoarece a cumpăra o toaletă sau chiuvetă mari, vor micșora spațiul, în detrimentul confortului.
5. Atenție la ventilație!
Cu siguranță că nu vă doriți ca baia să devină umedă, mai ales atunci când ea se află chiar lângă dormitorul dumneavoastră.
O fereastră deschisă nu este suficientă pentru o aerisire optimă.
De aceea, vă sfătuim să alegeți soluții moderne de ventilație, care se vor dovedi de un real ajutor, în special dacă mobilierul băii este unul din lemn, adesea afectat de condens.
6. Spații de depozitare inteligent plasate
Spațiile de depozitare pot fi doar atât, spații de depozitare. Sau pot deveni adevărate insule de decor care să dea farmec băii. Ideal ar fi ca soluțiile de depozitare să nu limiteze dimensiunea băii, ci, dimpotrivă, să poată fi exploatat spațiul atât pe orizontală, cât și pe verticală.
Și nu, un raft de sticlă deasupra chiuvetei nu va fi de ajuns!
Dulapurile cu oglindire vă vor permite să stocați produse, dar să și vedeți ușor unde sunt cosmeticele de care aveți nevoie.
Depozitarea nișelor în pereți vă vor asigura, la îndemână, prosoapele și recipientele cu gel de duș și șampon.
Folosirea organizatoarelor pe verticală, cu o linie modernă și ergonomică este o modalitate inteligentă pentru a vă păstra tot ceea ce vă este util în baie.
7. O baie albă sau colorată?
Dacă doriți ca baia dvs. să reflecte personalitatea dvs; este bine să fiți creativi cu diferitele culori și nuanțe, de la plăcile ceramice și până la articolele sanitare. Doar asigurați-vă că știți cum să combinați culorile care se completează reciproc. De exemplu, dacă doriți accente de beige auriu, culoarea de bază poate fi albul. Iar pentru a obține un spațiu de inspirație marină, puteți adăuga obiecte de decor albastre sau turqouise. Dacă nu vă place să vă jucați cu culorile, ar fi mai bine să amenajați o baie monocromă, în alb sau ivoire. Este o alegere sigură, clasică și elegantă.
8. Iluminarea băii
Deoarece băile sunt, în ultima vreme, amplasate lângă dormitor, iluminarea ar trebui să fie luată în considerare cu atenție. Nu doriți ca luminile să fie prea puternice în mijlocul nopții, de aceea o soluție ar fi ca baia să aibă diferite niveluri de iluminare.
Parte dintre sursele de iluminat ar putea fi acționate de un senzor de mișcare, pentru comoditate.
9. Plăcile ceramice sunt cel mai simplu mod de a fi în pas cu tendințele
Gândiți-vă la proporțiile camerei înainte de a alege plăcile. Modelele decorative pot fi prea voluminoase pentru un spațiu mic, în timp ce ar putea fi o modalitate ideală de a adăuga culoare unei băi generoase. O tendință actuală este ceramica grafică – de exemplu, un mozaic cu geometrii decorative sau un design hexagonal inedit. Veți obține un impact maxim cu o caracteristică fără sudură de la podea la perete. Însă puteți opta și pentru un perete monocrom, din ceramică mată sau lucioasă.
10. Rezistența elementelor băii
În timp ce alegeți gresia, faianța și obiectele sanitare pentru baie, trebuie să luați în considerare doi factori majori: durabilitatea și designul. Vasele de toaletă și bazinele de baie e bine să fie cu o linie preferată de dvs; dar și suficient de rezistente pentru a nu se fisura sau zgâria ușor. Prin urmare, ar fi de preferat ca acestea să nu aibă muchii ascuțite și trebuie să vă asigurați că acestea sunt bine montate.
De asemenea, folosirea produselor de curățenie să fie făcută respectând specificațiile de întreținere, atât pentru plăcile ceramice, cât și pentru chiuvetă, vas de toaletă, duș, cadă, baterii.
11. Bugetul de construcție / renovare a băii
Dacă decideți cu privire la un buget în avans, puteți să acordați prioritate unde să cheltuiți și unde să economisiți. Și vestea bună este că o baie nu trebuie să vă coste mii de euro,pentru a crea o atmosferă spa. Investiți în piese simple, dar de calitate, eventual cu un design avantgardist. Luați în considerare și faptul că trebuie să alocați niște bani elementelor practice. De exemplu, este posibil să aveți nevoie de turnarea unei șape speciale, pentru montarea unui duș walk in.
12. Manopera băii
Acest lucru va fi în mare parte dictat de bugetul dvs. Unele companii de amenajări interioare oferă o soluție la cheie, de la planificare, la montaj și decor, totul inclus în preț. În timp ce aceasta nu este cea mai ieftină opțiune, ea poate fi avantajoasă pentru pentru ritmul și ușurința finalizării proiectului dvs.
Alternativ, puteți să vă proiectați singuri spațiul, să cumpărați accesorii și să angajați un instalator sau constructor pentru a lucra la planul dvs. Este o soluție mai ieftină, chiar dacă durează mai mult timp, în care va trebui să alocați și ceva ore bune pentru găsirea unor furnizori serioși, pentru a achiziționa materialele de construcție și obiectele sanitare. Sunt o mulțime de showroom-uri pe care le puteți vizita și, bineînțeles că vă recomandăm complexul nostru expozițional de pe Valea Cascadelor, nr. 23, sector 6, București.
Vă sugerăm să obțineți păreri legate de viabiliatea proiectului de amenajare, de la cel puțin trei instalatori, asigurându-vă că ați fost concreți în legătură cu fiecare element al planului de lucru. Astfel, veți evita costurile suplimentare, ulterior.
13. Organizați-vă!
Cereți recomandări de la prieteni și familie cu privire la instalatori și asigurați-vă că persoana pe care o alegeți este una în care aveți încredere. Rețineți că cel mai bun preț nu poate duce întotdeauna la cel mai bun serviciu.
În unele cazuri, achiziționarea obiectelor sanitare și a materialelor pentru amenajarea băii prin intermediul constructorului, v-ar putea permite sa profitați de o reducere de preț.
Indiferent dacă cumpărați de la un magazin care comercializează mărci de top sau de la un comerciant cu produse pentru un buget mic și mediu, factorul timp de livrare este esențial. Producătorii de renume ar putea livra brandurile de lux chiar și după 2 luni de la data comenzii.
Atunci când plasați comenzile dvs., nu uitați de fitinguri și accesorii!
Pentru comenzile online, verificați condițiile de retur, înainte de a plasa comenzile dvs. Luați-vă timp și pentru a verifica starea produselor, de îndată ce acestea sunt livrate.
14. Cât mai puțin deranj!
Vă sfătuim și să luați, din timp, măsuri pentru a reduce mizeria…inevitabilă.
Acoperiți scările, pardoselile și ușile, pentru a le proteja contra prafului și a loviturilor. Cereți ca orice tăiere a plăcilor ceramice și plăcilor de gips-carton să fie făcută în exterior, dacă este posibil, pentru a evita acumularea de praf în exces.
La final de articol, vă dorim să vă amenajați sau să vă renovați baia, repede, ușor și cu un design reușit și adaptat necesităților dumneavoastră!
Dacă doriți, puteți să ne arătați cum arată noua dumneavoastră baie, trimițându-ne câteva fotografii pe pagina noastră de facebook – @ Expo Top Construct.