Vrei să cumperi o ușă? Care producător e mai bun?
În plin sezon de construcții și de renovări, una dintre cele mai frecvente întrebări pe care o primim de la clienții Expo Top Construct este legată de găsirea furnizorului cel mai bun de materiale de construcții și de produse pentru amenajări interioare.
În acest articol, vă vom oferi câteva sugestii care să vă ajute în achiziționarea unei uși de calitate.
Utilitate, calitate și design!
Criteriul estetic nu este suficient când se alege o ușă ( fie ea de interior, de exterior,de terasă sau de garaj ), aceasta trebuie să respecte mai multe condiții, pornind de la calitatea finisajelor și continuând cu izolare fonică, termică, nivelul de siguranță al acesteia. Putem lua în calcul chiar și felul în care se transmite lumina printr-o ușă, dacă vorbim de o ușă de sticlă securizată sau de o ușă cu geam.
Producători vs distribuitori!
Știți exact ce fel de ușă vă doriți și porniți în căutarea ei. Piața românească abundă în oferte autohtone și internaționale. Și totuși, cum știți cine și în ce mod vă garantează calitatea produselor achiziționate?
În primul rând, trebuie să faceți distincția între producătorii și distribuitorii de uși.
Un producător poate fi și un distribuitor, iar rolurile nu se pot inversa.
Un producător de uși, întotdeauna va oferi garanția și certitudinea că materialele folosite sunt de cea mai bună calitate, acesta fiind în contact direct cu furnizorii de materii prime pentru produsele finite prezente în oferta sa.
Așadar, promovarea modelelor de uși este făcută pe baza unor informații reale, scopul principal depășind ideea de profit imediat prin comercializarea produselor existente în stoc, urmărindu-se câștigarea treptată a unor segmente cât mai mari din piața de profil.
Un alt avantaj al producătorului versus distribuitor este că acesta poate oferi clienților prețuri foarte bune, care nu includ procentele care se adaugă în mod obișnuit în lanțul de distribuție.
Faptul că un distribuitor nu poate să vină în fața clienților cu avantajele pe care aceștia le obțin de la un producător, nu înseamnă că sortimentul pe care îl distribuie nu este unul calitativ, variat și perfect vandabil.
Atunci când cumperi o ușă, ține cont de aceste detalii:
- Panoul de exterior ( partea exterioară ) al unei uşi care este expusă razelor solare, este indicat să posede şi certificatul producătorului uşii şi nu doar al vânzătorului uşii. Astfel încât, producătorul însuşi să certifice că partea exterioară a uşii se pretează la expunerea razelor solare, a ploii, îngheţului, e.t.c. În caz contrar, riscaţi scorojirea, ruginirea sau oricare alt tip de deteriorare cauzată de intemperii.
- Modul de prindere al balamalelor pe tocul şi foaia uşilor de exterior, într-un mod securizat, este foarte importantă pentru fiabilitatea uşii.
Informaţia că balamalele cedează în timp şi din acest motiv uşa nu se etanşează este falsă. La uşile de exterior securizate acest lucru nu este posibil. Tocul uşii este cel care în timp se poate contorsiona şi atunci balamalele nu vor mai funcţiona corect şi astfel apar probleme de etanşare. Este important ca atât tocul cât şi balamalele să fie galvanizate şi vopsite în câmp electrostatic, astfel încât să se evite apariţia ruginii. Etanşarea perfectă a uşii este cea care împiedică pătrunderea curenţilor de aer şi nu numai, de aceea este indicat ca uşa să fie dotată cu un prag etanş, nu cu un prag retractabil. - Broasca uşii este bine să fie protejată de plăci / carcasă de oţel, astfel încât să nu existe posibilitatea de acces către butuc.
- Tipul de toc al uşii, respectiv dacă este toc segmentat sau nesegmentat. Riscul deschiderii prin efracţie a unei uşi securizate cu toc segmentat este mai mare decât cel al deschiderii unei uşi cu toc metalic nesegmentat.
- Izolaţia fonică a uşii este de asemenea un factor important. Nu este confortabil să auzim zgomote sau discuţii ce provin din exteriorul locuinţei noastre. Este indicat să existe certificatul producătorului, pentru a fi informaţi corect despre gradul de izolaţie fonică al uşii.
Achiziționați o ușă doar dacă cunoașteți aceste elemente:
Dincolo de cerințele pe care trebuie să le îndeplinească producătorii și distribuitorii de uși, dumneavoastră trebuie să fiți cât mai specifici în legătură cu modelul de ușă pe care vi-l doriți.
Neapărat, va trebui să cunoașteți dimensiunile pentru care achiziționați un produs.
Apoi, pentru a fi siguri că o să plecați acasă cu un model de ușă care să corespundă spațiului în care va fi montată, este bine să răspundeți la următoarele întrebări:
1. Ce funcțiune trebuie să îndeplinească ușa dorită?
În funcție de spațiul pentru care este destinată, poate îndeplini una sau mai multe funcții:
– Uși funcționale cu protecție fonică
– Uși funcționale cu protecție la foc
– Uși funcționale cu protecție la fum
– Uși funcționale rezistente la umiditate
– Uși funcționale rezistente la apă
– Uși funcționale cu protecție la radiații
– Uși funcționale de siguranță
– Uși funcționale antiglonț
2. Ce fel de toc este necesar?
– Toc metalic
– Toc din lemn
3. Ce suprafață de finisare v-ar plăcea?
– Uși cu suprafață de finisare tip imitație decor fibră de lemn sau decor uni (folie)
– Uși cu suprafață de finisare tip CPL/HPS (High Pressure Surface)
– Uși cu suprafață de finisare tip HPL (High Pressure Laminat)
– Uși cu suprafață de finisare tip lăcuite
– Uși cu suprafață de finisare tip furniruite
4. De ce structură a blatului de ușă aveți nevoie?
În cazul în care tipul de ușă aleasă permite această opțiune, atunci putem alege între:
– Uși cu structură celulară
– Uși cu structură din PAL tubular
– Uși cu structură din PAL plin
5. Ușile să fie cu decupaj, accesorizate, cu deschidere spre interior sau spre exterior?
Producători români sau internaționali?
Contează mai puțin, atât timp cât ușile respectă toate normele de fabricație și au un design în tendințe.
În cadrul complexului nostru expozițional o să găsiți uși direct de la producător, cum sunt cele de la MEGADOOR, TGG, VOICU HOME DESIGN sau ART ZONE INSTAL.
Bineînteles că și distribuitorii de mărci celebre de uși – PORTA DOORS, CLASSEN, KETE DOORS etc – sunt prezenți, își expun și își promovează brand.urile pe care le comercializează.
Fie că sunt produse românești sau fabricate în Italia, Germania, Grecia, Bulgaria, la Expo Top Construct, în mod sigur, ofertele comercianților de uși sunt variate și avantajoase ca și raport calitate / preț.
Înainte de a ajunge la complexul nostru de amenajări interioare din Valea Cascadelor, nr.23, sector 6, București, vă sugerăm să consultați aici – http://expotopconstruct.ro/category/usi-interior-exterior/ – care sunt principalii noștri parteneri expozanți în materie de uși de interior și de exterior, precum și o clasificare a tipurilor de uși comercializate.
La final de articol, vă dorim să fiți mulțumiți de ușile pe care cumpărați și le montați în locuințele dumneavoastră!