Noutăți și tendințe în amenajări interioare în 2022

Despre ce noutăți și tendințe în amenajări interioare vor fi în atenția industriei de profil în 2022, am întrebat arhitecții și designerii de interior.

Pe ce materiale de amenajări interioare, culori sau modele să pariați?

Ce spații ale casei vor avea mai multă importanță?

Iată opțiunile noi sau variantele de design interior care se mențin în trend.

Este vremea minimalismului cald 

Este vremea minimalismului cald, a mediilor naturale în care predomină materialele sustenabile și aspectul ecologic.

Da, pentru că mai mult ca oricând, ne-am dat seama cât de importantă este o locuință confortabilă, frumoasă și sănătoasă.

Materialele naturale, cum ar fi lemnul, argila sau răchita, vor înlocui marmura rece, care a fost în plină expansiune în ultimii ani.

Textura bastonului sau a ratanului va fi, de asemenea, utilizată pe scară largă pentru a adăuga încăperilor un plus de farmec.

Tendința ‘’ Human Skin ‘’

Noutățile și tendințele anului în materie de amenajări interioare deschid topul cu ”human skin”. O întoarcere la lucrul cu palete de culori neutre, împreună cu materiale care amintesc de contactul cu pământul.

Încorporarea formelor, culorilor și texturilor organice se va regăsi în profilele decorative, tapet și mobilier. 

Acest stil de amenajare interioară este considerat noul lux, opus stilului excentric care a adus în față culorile extravagante pentru pereți, catifeaua, ori tapetul cu foiță de aur.

Noul lux ține și de originea naturală și de un proces de producție eco-friendly al materialelor alese.

Foița de teracotă

Când vorbim despre noutăți și tendințe în designul interior al anului 2022, foița de teracotă va înlocui materialele reci, în tonuri albe sau neutre, pe podele și pereți.

Spre deosebire de anii ’80, de data aceasta va avea un finisaj mat, natural.

Finisajele naturale și autentice, ne vor aduce ceva dincolo de estetică: teracotă, lemn, pietre, noroi … texturi de pământ și suprafețe mate care evocă uzura blândă produsă de trecerea timpului.

Pluta

Pluta este o opțiune care aduce căldură și textură spațiilor, permițând în același timp izolarea zgomotului în casă.

Poate fi folosită la fabricarea mobilei, dar și în placarea pereților.

Decor cu microciment

Decorul cu microciment, un material durabil, dar plin de puritate și simplitate care, împreună cu alte materiale precum lemnul sau calcarul, creează o atmosferă de calm, ce poate fi definită drept “momentul prezent”.

Tapetul artistic sau botanic

Tapetul va arăta asemeni unei opere de artă.

Pensulele acuarelă ori florile mari care crează un aspect luxuriant în camere, vor fi, de asemenea, printre preferințele de redecorare în 2022.

Gresia și faianța

Gresia și faianța pentru bucătărie și baie sunt reinterpretate prin simplitate și prin texturi asemănătoare materialelor textile, cum ar fi inul.

Culorile la modă pentru gresie și faianță vor fi unele naturale, dar reci – mușchi verde, albastru închis, sienna. 

Combinația de plăci ceramice cu fier forjat, alamă, nichel lustruit și sticlă ornamentală va fi la mare căutare în acest an, în designul interior. 

Bucătăriile vor fi decorate ca și restul casei, finisajele vor fi versatile și vor crea atât de mult dorita atmosferă de confort.

Băile devin locuri de răsfăț, prin toate detaliile: gresie cu texturi, piatră naturală, tonuri albe, de bej și de gri deschis.

Terrazzo

Trendul Terrazzo durează ceva timp, dar va exploda în acest an în zona de reamenajare a locuinței, design grafic și arhitectură.

Specialiștii spun că va fi un concept de durată, deci adoptați-l cu încredere!

Casa se pregătește de oaspeți

După lungile luni de izolare datorate pandemiei, în sfârșit, ne pregătim de oaspeți.

Vom avea grijă de living, prin tapitarea scaunelor, decorul cu perne, vaze, lumânări, mixul de mobilier inspirat din anii ’70 cu elemente clasice și atingeri rustice, lucrate manual.

Sufrageria înseamnă acum mese rotunde mari care facilitează comunicarea, scaune confortabile, dar nu voluminoase și lămpi de tavan.

Pantone, culoarea anului 2022

Culoarea anului 2022 se va regăsi și în amenajările interioare moderne. 

Institutul Pantone a devenit paradigma paletelor de culori și funcționează ca un sistem universal de identificare a culorilor de mai bine de o jumătate de secol.

Culoarea anului Pantone este aproape o instituție și mulți designeri din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare proclamarea sa, care are loc la sfârșitul fiecărui an.

Violetul ‘’Very Pery‘’ îmbină constanța nuanțelor de albastru cu entuziasmul dat de un subton de roșu.

Scopul acesteia este să redea tuturor speranța în viitor.

În designul interior, culoarea anului 2022 va fi integrată ca o culoare de accent, folosită în tapiserii, perdele ori perne decorative.

De asemenea, pentru un decor eclectic, violetul se poate combina cu galben, dacă mărimea spațiului o permite. 

De reținut este faptul că principalele materiale de amenajări interioare, gresie, faianță, brâuri și profile decorative, pigmenți pentru zugrăvirea pereților, vor păstra tonuri neutre, organice.

Daca sunteți interesați să integrați aceste noutăți și tendințe de amenajări interioare în casele voastre, vă invităm să ne vizitați și să descoperiți ofertele expozanților noștri.

Nu uitați ca suntem prezenți și pe Facebook, unde veți putea avea, de asemenea, acces la noutățile Expo Top Construct.

Iar articolele blogului nostru sunt o sursă de inspirație și de informații de calitate din domeniile amenajărilor interioare, materialelor de construcții și finisaje interioare. 

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare