10 Idei de amenajare pentru o baie modernă

Cele 10 idei de amenajare pentru o baie modernă sunt exact ideile care știm că te vor inspira în proiectul tău de construcție sau de renovare a băii, în 2021.

De la un stil simplu, la unul sofisticat, acum poți alege, cu ușurință, gresia, faianța, mobilierul de baie, obiectele sanitare, corpurile de iluminat și decorațiunile pentru baie, dintr-un singur loc:  ExpoTop Construct – produse pentru amenajari interioare Valea Cascadelor .

În acest fel, vei câștiga timp și bani, pentru că furnizorii noștri de materiale pentru amenajări interioare, comercializează doar produse de la branduri de încredere și cu tradiție în Europa, la prețuri fără concurență, avantajoase pentru bugetul tău de construcție sau modernizare a băii.

În ultimii ani, amenajarea băii a cunoscut o adevărată dezvoltare.

Baia modernă în 2021 vine cu tendințe care țin cont atât de funcționalitatea spațiului, dar mai ales de nevoia de intimitate și de relaxare a fiecăruia dintre noi. 

În 2020, datorită pandemiei Covid 19,  a trebuit să ne refugiem cu toții în locuințele noastre, de aceea baia a devenit, mai mult decât oricând un spațiu care să ne ofere liniște, curățenie și siguranță. 

Anul 2021 continuă acest trend în care baie devine locul de eliberare de stres și de reîncărcare a bateriilor, prin toate elementele sale de design.

Dar, mai multe despre ‘’ noul wellness ‘’ și despre cum putem să facem din locuința noastră cel mai protejat și în același timp, cel mai deschis spațiu, care să ne dea întotdeauna o stare de bine, puteți citi aici Cum se schimba spațiul tau dupa o pandemie #noulwellness (mcdstudio.ro).

Lasă-te inspirat de cele 10 idei de amenajare pentru o baie modernă!

1. Lemnul, organic prin textura sa caldă

Lemnul aduce întotdeauna o notă de calitate, naturalețe și căldură într-o încăpere, indiferent de stilul său.

Și, da, este finisajul anului în ceea ce privește amenajarea băilor. De la acoperirea peretelui și a podelei, până la blatul chiuvetei și mobilierul băii, lemnul este materialul care ne reîntoarce către natural, organic prin textura sa caldă, curată și proaspătă.

Un exemplu excelent pentru o baie modernă în 2021, este combinația inovatoare și elegantă între mobilierul de baie din lemn, cu accesorii din oțel inoxidabil. 

De asemenea, parchetul pentru baie este minunat pentru picioarele goale, deoarece se simte cald și confortabil. În plus, echilibrează răcoarea dată de faianța de pe pereți.

Interesant este și mobilierul de baie melaminat. Acestea oferă un aspect vizual apropiat de cel dat de lemnul natural cu avantajele de a fi rezistent zgârieturi, la umiditate și la microorganisme,  cum ar fi mucegaiul.

Acea atingere caldă dată de o piesă de mobilier din lemn se simte chiar și băile în care predomină albul.

2. Culoarea anului: albul, dar niciodată singur!

Albul este încă culoarea de bază, însă cele mai recente tendințe în băi propun contraste: albastru, verde, bej și, mai ales, gri închis și negru. 

Albul este culoarea care creează medii curate, minimaliste, care dă senzația de spațiu. Iar tonurile pastelate, griul și negrul sunt cele care pun în evidență obiectele sanitare și elementele decorative ale băii. 

Tonurile reci creează o atmosferă liniștită și vor fi în trend în 2021. Unele dintre cele mai bune opțiuni pentru nuanțe proaspete sunt albastrul smarald și verdele. Pentru o baie modernă în 2021, acestea sunt combinate cu alb și atingeri din lemn pentru o senzație proaspătă, cu detalii metalice și materiale rustice pentru un design mai sofisticat.

3. Gresie și faianță de dimensiuni mari, geometrice

Una dintre cele10 idei de amenajare pentru o baie modernă, trebuia să fie legată de plăcile ceramice. Avem atât de multe modele de gresie și de faianță în acest an!

De la: hexagonuri și arabesques, la solzi de pește sau modele chevron în culori noi și texturi uimitoare. 

Plăci ceramice care formează desene geometrice sau modele creative, precum și gresie și faianță personalizate vor fi, de asemenea, actuale, fie ca element principal, fie cu rol contrastant în anumite părți ale băii.

Rezultatul va fi o baie creativă și plină de viață.

4. Întoarcerea la marmură

Marmura a fost pentru o lungă perioadă de timp  o alegere în orice baie modernă, iar acum se întoarce din cauza acestei tendințe spre natural. Acum, vom vedea marmura în diferite finisaje și culori, pe pardoseli și tăvi de duș, pe pereți și blaturile chiuvetelor.

Marmura verde este una dintre vedetele sezonului, pentru eleganța ei mai ales în combinație cu un mobilier din lemn. 

Apoi, alb, gri și roșu sunt culorile marmurei cu linii fluide, fără sudură. Așadar, aspectul spațiului va  fi practic și simplu, respectând viziunea de confort organic și elegant.

Alternative la marmură? Piatra naturală este un pariu sigur pentru cei care vor să își amenajeze o baie modernă în 2021, cu niște costuri reduse. 

5. Nonconformism și stil industrial în băi

Deși acest stil nu este pentru toată lumea, este foarte actual și va avea o creștere a popularității sale în lunile următoare. Finisaje metalice, accente de lemn și gresie cu modele industriale, toate oferă un aspect elegant, modern și avangardist.

Este stilul care este conturat prin finisaje legate de beton sau metal: materiale tipice fabricilor. Modelele care imită finisajele învechite și uzate vor fi la mare căutare. Designerii de interior propun, cu îndrăzneală, chiuvete și vanități în stil industrial, în nuanțe de gri sau negru. 

De asemenea, influența industrială se vede și prin lăsarea la vedere a elementelor structurale sau de facilitate , cum ar fi grinzi, cărămidă sau conducte. Se poate spune despre stilul industrial în băi și că este un stil casual, urban și nonconformist.

6. Metale aurii

O altă sursă de inspirație, din cele 10 idei de amenajare propuse, se referă la o notă de glamour și de distincție în decorarea baii. Nu ezita să folosești metalele, în special metale aurii.

Ele pot fi aplicate la robinete, accesorii de baie, lămpi.

Finisajul lor, mat sau lucios, multiplică fasciculele de lumină, oferă strălucire băii și un contrast unic cu materialele naturale.

7. Chiuvete colorate din piatră naturală

Chiuvetele colorate, din piatră naturală sunt mai bine adaptate  spațiului. Ele devin suport cuvă și blat în același timp, marmura și onixul fiind materialele preferate pentru eleganța, aspectul puternic structural și rezistența lor.

De asemenea, chiuvetele duble se mențin în primele 10 idei de amenajare a băii, propuse de designerii de interior.

8. Dușuri și căzi de baie cu accente minimaliste.

Fie că alegi să te îmbăiezi sub duș sau în cadă, acestea vor fi perfect încadrate în baie, prin simplitatea liniilor și un design minimalist.

Tăvile de duș integrate și ecranele care imită mediul înconjurător vor fi, de asemenea, o tendință pentru baia ta de vis.

Tăvile de duș ocupă mai puțin spațiu decât căzile de baie și sunt, de obicei, dotate cu senzori speciali pentru un consum eficient de apă. În plus, există dușuri cu hidromasaj pe care le poți alege pentru a te bucura de relaxare la fel de mult ca într-o cadă.
Elementul distinctiv al căzilor de baie este dat de încastrarea în pereți a robineților, indiferent dacă se optează pentru un stil contemporan, clasic sau vintage.

9. Oglinzi cu personalitate și lămpi suspendate

Mai ales în lipsa luminii naturale, iluminatul este important într-o baie, pentru un confort vizual optim.

Corpurile de iluminat propuse pentru acest an, evidențiază suprafețele texturate, iar lumina este una difuză, caldă, aducătoare de liniște.

Lămpi suspendate deasupra chiuvetei dau senzația de fluid și, alături de oglinzi, completează designul băii. În plus, luminile reglabile crează medii plăcute și intime.

Oglinzile drepte și mari sunt înlocuite cu oglinzi cu personalitate, pereche sau cu o piesă mare, dar în forme originale, rotunde, neregulate, dreptunghiulare.

10. Mobilier de baie discret și util

Pentru o baie în tendințe, designul spațiului este bine să integreze un mobilier de baie discret și util.

De exemplu, poți opta pentru un mobilier de baie suspendat.

Mai ales în cazul apartamentelor, băile trebuie să fie practice, cu utilizarea eficienta a spatiului, în care se mențin ușor ordinea și curățenia.

Vanitățile de baie montate pe perete se găsesc în diferite configurații. Dar, la modă este și o întreagă unitate cu blat, chiuvetă și spațiu de depozitare, fără picioare, utilă pentru curățarea ușoară a gresiei.

Așadar, minimalismul, contrastul și căldura, confortul și eleganța, ordinea și curățenia conturează conceptul de design al unei băi contemporane. 

Acum, că ți-am prezentat cele 10 idei de amenajare pentru o baie modernă, în 2021, este timpul să vizitezi magazinele noastre cu instalații sanitare, gresie, faianță, corpuri de iluminat, obiecte decorative – ExpoTop Construct – Magazinele de pe Valea Cascadelor
Garantat vei găsi produse calitative care îți vor satisface dorința de confort, de frumos și de armonie.

Și, la fel de important, la prețuri avantajoase care să te ajute să te încadrezi în bugetul tău de amenajare a unei băi fix pe placul tău.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Un răspuns

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare