10 lucruri bine de știut înainte de a cumpăra o toaletă!

La Expo Top Construct, ne ocupăm și cu vânzarea de dușuri, căzi de baie, chiuvete și toalete, astfel încât termenul de articole sanitare este folosit frecvent de către noi.

Termenul deja intrat în limbajul comun, de ‘’obiectele sanitare ‘’, definește orice produs din baie, care este racordat la instalația de apă, fie că este vorba de un duș, chiuvetă, bideu sau toaletă.
În acest articol, vă prezentăm 10 criterii de bază, care vă pot ajuta înainte de a cumpăra o toaletă pentru casa dumneavoastră. O toaleta este o parte importantă a fiecărei locuințe, este obiectul de nelipsit din orice baie, iar în cele mai multe case, aceasta este folosită chiar și 15-20 de ani. De aceea, înainte de a achiziționa un astfel de sistem sanitar pentru baia dvs; trebuie să vă gândiți în principal la design, preț și modelul dorit, mai apoi să optați pentru varianta care să se integreze perfect stilului băii pe care o amenajați.

1. DESIGNUL

Întotdeauna când mergem să cumpărăm un produs, toată lumea observă aspectul / designul toaletei. Toaletele sunt disponibile în diferite modele. Puteți să vizitați diverse magazine de profil ( de ce nu standurile de obiecte sanitare ale Expo Top Construct!?! ), pentru a vedea modele multiple, iar, în final, să îl alegeți exact pe cel  care vă place și se potrivește cu baia voastră, fie ea clasică sau modernă.

2. DIMENSIUNEA

Următorul punct important este dimensiunea toaletei, vasele și rezervoarele fiind disponibile în diferite mărimi . Dimensiunea toaletei este stabilită în funcție de mărimea băii.

Dacă alegeți un model mare pentru o baie mică, vă puteți confrunta cu probleme de spațiu, așadar este important să măsurați corect baia și să păstrați proporțiile.

În plus, mărimea și structura vasului de wc. e necesar să se potrivească cu greutatea corporală.


În mod normal, dimensiunea vaselor de wc. variază între 48 și 54 cm în  lungime, iar diferența de doar câțiva centimetri poate fi semnificativă. Pentru a crea spațiu în baie, se poate opta pentru seturi de vas de toaletă și bideu compacte. Varianta este ideală pentru băile cu dimensiuni mici și medii.

Înălțimea vasului de toaleta este prima de luat în calcul, atunci când achiziționați un grup sanitar.

Este bine să știți la ce înălțime este indicat să montați vasul pentru a beneficia de un confort maximAceasta se măsoară din podea până la marginea vasului de wc.

Pentru copii,  înălțimea recomandată este de 35 – 38 cm, pentru adulți înălțimea normală este 38 – 43 cm, iar pentru a avea un confort sporit și pentru persoanele înalte sau cu diverse probleme de spate ori locomotorii, înălțimea poate fi  de peste 43 cm.

Pentru o baie mică,  este prioritară instalarea toaletei pe colț, pentru a economisi spațiul. În afară de asta, ar trebui să limitați mobilierul în jurul acesteia, pentru a evita aglomerarea și a asigura igiena.

O toaletă suspendată pe perete, cu sistemul de rezervoare și  țeava montată pe perete, vă va face baia mai curată. În același timp, un design fantezist și unic aduce și efecte vizuale pozitive pentru spațiul dvs.

3. CULOAREA

În ceea ce privește culoarea unei toalete, cumpărați una care să se potrivească cu culoarea peretelui băii. Toaletele moderne sunt realizate în diferite culori exterioare, chiar și cu tipare decorative. Când alegeți un model decorativ, puteți cumpăra un set tip toaletă și chiuvetă, împreună cu un piedestal cu același design, pentru un aspect unitar și unic al băii dumneavoastră.

Totuși, cele mai multe modele de vase pentru wc. sunt  realizate pe alb mat sau glazurat, albul fiind considerată varianta care se poate adapta cel mai bine celorlalte obiecte sanitare, plăcilor ceramice și elementelor de decor.

4. REZERVORUL VASULUI DE TOALETĂ ȘI SISTEMUL DE ” TRAGERE ” A APEI

Următorul punct care trebuie luat în considerare este mecanismul de tragere a apei.

Există două tipuri de mecanisme de spălare: cu o singură spălare și cu spălare dublă. Sistemul de spălare individual consumă mai multă apă la o singură utilizare.  Avantajul utilizării mecanismului dublu de spălare este economisirea apei în comparație cu modelele cu un singur flash. De asemenea, cu mecanismul de spălare puteți alege un rezervor de spălare intern care se numește rezervor ascuns. Un rezervor ascuns poate fi fixat în interiorul peretelui, astfel încât acesta să fie invizibil și rezervorul să poată fi conectat la toaletă.

5. TRASEUL DE SCURGERE

Există 2 sisteme de scurgere pentru grupurile sanitare: la nivelul solului sau ‘’traseul S’’  și deasupra solului sau ‘’ traseul P ‘’.

În cazul în care casa dvs. se află la nivelul solului, se recomandă trapa S pentru toaletă, deoarece este ușor să conectați capcana de deșeuri la nivelul solului. Dacă baia se află la un nivel superior de la pământ, puteți alege tipul P, capcana de deșeuri fiind conectată la perete.

6. FUNCȚIONALITATEA TOALETEI

Fiți atenți și la funcționalitatea toaletei înainte de a o cumpăra. Există tipuri de wc.uri  automate și semi automate disponibile.

Funcționalitatea include și containerul de apă, capacul scaunului și rezervorul de plastic.

Din acest punct de vedere, grupurile sanitare se împart în:

  • Vas wc monobloc și vas wc duobloc

Diferența majora între cele două este numărul de bucăți din care este format întreg sistemul. Pentru vasele de wc monobloc, rezervorul este parte integrată a sistemului, în timp ce duo bloc înseamnă că este o componentă separată care se leagă la vasul de wc.

Aspecte importante pentru vas wc monobloc (compact):

✓ Investiția inițială este mai mare, sunt în general cu 10-15% mai scumpe decât cele formate din 2 părți

✓ Sunt mai greu de manipulat la montaj, motiv pentru care este recomandat sa nu lucreze o singura persoana la configurare

✓ Datorita alipirii aproape perfecte, nu rămân spații înguste dificil de curățat

✓ Design-ul final este compact

De reținut pentru modelul wc duobloc:

✓ Este un sistem foarte răspândit

✓ Se găsesc piese de schimb și sunt mai ușor de înlocuit

✓ Montajul este mai facil, datorită  faptului ca sunt din 2 părți, nu doar una compactă

Oricare ar fi varianta aleasă, cel mai important este sa fie montate corect. Pentru ambele tipuri, dacă doriți sa le montați în regim propriu, trebuie sa știți că pachetele se livrează  cu sistemele de fixare incluse.

  • Vasul de  wc suspendat

Vasele de wc suspendate propun altă serie de avantaje și dezavantaje. Cum funcționează? Rezervorul este încastrat, clapeta de acționare este pe perete, iar wc-ul nu se fixează pe podea.

Pentru o astfel de soluție:

✓ costul de achiziție este mai ridicat decât in cazul modelelor mono, duo bloc

✓ Montajul este mai complicat, fixarea în perete trebuie să fie realizată de un specialist

✓Avantajul este că suprafața care trebuie curațată  este restransă (rezervorul este în perete) și se poate spăla ușor sub vasul de wc

✓ Înălțimea la care este montat poate fi aleasa în funcție de tipul de rezervor, vasul rămânând același

✓ Eficientizează foarte mult spațiul, de aici și o aerisire mai bună a peretelui pe care se montează

✓ Atenție, peretele pe care se va monta trebuie sa fie solid !

7. FORMA VASULUI DE TOALETĂ

Dincolo de criteriul estetic, alegerea formei grupului sanitar se face în funcție de aspectele practice. Astfel:

✓ Vasul  Oval – oferă un confort sporit pentru poziția de șezut, potrivită pentru aduti, fiind preferat de persoanele înalte.

✓ Vasul Rotund – ceva mai inconfortabil și  mai îngust cu aproximativ 5cm este foarte practic pentru copii și pentru persoanele scunde. Forma rotundă permite economia de spațiu.

✓ Vasul  Dreptunghiular – de aceleasi dimensiuni cu vasul  oval, are dezavantajul unui disconfort la utilizare, datorită marginilor voluminoase. Estetic, este mai căutat model, pentru linia lui modernă și elegantă.

8. CUM SE CALCULEAZĂ DISTANȚA DE MONTAJ?

Distanța de montaj se calculează între peretele din spatele wc-ului și cele doua bolturi de prindere. Aceasta distanță determină dimensiunea de cuplaj a vasului wc în pardoseală.

În funcție de ce tip de vas de toaletă alegeți, acesta se poate monta direct de către dumneavoastră sau apelând la un specialist.

Avantajul vaselor de toaletă cu picior și cu rezervor la semi-înălțime sau cu rezervor montat pe vas, este că se montează foarte ușor, nefiind nevoie de un specialist. În schimb, în cazul  vaselor suspendate cu rezervor montat în perete, trebuie să chemați un instalator.

9. CAPACUL VASULUI DE TOALETĂ

În ceea ce privește capacul de wc, el trebuie să se potrivească perfect vasului de toaletă  pentru a nu se deteriora în timpul folosirii.

Există mai multe variante de capace, fiecare cu propriile avantaje.

Pe lângă capacele de wc standard, recomandăm  2 opțiuni suplimentare:

✓ Soft Close = un sistem cu ajutorul căruia capacul nu se va mai trânti niciodată. Este foarte util dacă aveți copii, pentru că le protejează degetele. Este silențios, iar capacul se lasă cu o singura atingere.

✓ Sistem click-clack = un sistem de prindere cu ajutorul căruia atât colacul, cât și capacul pot fi desprinse de vas cu doar un click. Este ideal pentru menținerea unei igiene adecvate, ușor și rapid.

10. OPȚIUNEA DE BIDEU

Tipul acesta de grup sanitar, fie ca este așezat pe pardoseală sau suspendat, are integrată în structura lui și funcția de bideu.

Are avantajul oricărui produs 2 în1 de a economisi spațiul, prin reducerea numărului obiectelor sanitare din baie.

Pentru acționarea funcției de bideu este necesară cumpărarea unei baterii  sau a unei baterii simple de duș.

CONCLUZII:

Cele mai importante criterii de care e bine să țineți cont la achiziționarea unui set de toaletă sunt: spațiul disponibil, forma vaselor, tipul de montare, gama din care face parte și cât de bine se potrivește cu ambientul dorit. Și, nu în ultimul rând, tehnologiile prezente, de ultimă generație, producătorul și bugetul disponibil.

Un punct foarte important care trebuie notat este prețul toaletei.

Există modele cu multe facilități disponibile, de la un preț mai mic până la un preț superior, așadar puteți selecta cea mai bună toaletă care se încadrează în bugetul dumneavoastră.

După ce bifați toate punctele de mai sus, ajungeți, în sfârșit, să alegeți marca toaletei. În ceramică, există atât de multe mărci disponibile. Nu va exista o mare variație între mărci, toate respectând standarde tehnice și de design, dacă producătorii sunt unii recunoscuți și atestați.

Sperăm că acest articol a cuprins informațiile pe care le-ați căutat. Iar, dacă aveți întrebări, vă invităm să le adresați mai jos, în caseta pentru comentarii.

Spor la amenajat baia dumneavoastră, așa cum vi-o doriți!

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare