Amenajare baie mica: 10 idei creative pentru alegerea faianței potrivite

Fiecare spațiu din casă este important și alegerea unei tematici potrivite, care să se potrivească pentru fiecare spațiu, poate fi o adevărată provocare. Renovarea băii reprezintă un aspect important din cadrul casei tale, iar alegerea modelului potrivit de faianță poate să te pună în dificultate.

Principalul aspect care trebuie luat în considerare este dimensiunea băii tale. Renovarea unei băi mici reprezintă o adevărată provocare. Pentru că trebuie să îmbini utilul cu plăcutul, decizia finală îți este îngreunată de lipsa spațiului. Dar în vremurile noastre, există soluții practice, pentru a crea o baie superbă, chiar și la mici dimensiuni. Vă punem la dispoziție câteva sfaturi, care vă pot ajuta să luați decizia corectă.

Primul pas. Gândește în perspectivă.

Alegerea faianței depinde de modul în care vor fi aranjate obiectele din baie. Te sfătuim să îți faci un plan, prin care să gândești locul fiecărui obiect din baie. Să te decizi unde va fi dușul, chiuveta, mobilierul sau alte accesorii. 

De ce depinde alegerea faianței de modul în care îți aranjezi obiectele? 

Pentru că fiecare model de faianță se încadrează perfect ca design și utilitate, atunci când sunt echilibrate cu obiectele alăturate. De exemplu, la duș poți alege două modele de faianță, care să lumineze spațiul. Obiectele sanitare pot fi puse în valoare cu ajutorul modelului de faianță ales. Faianța cubică sau cea de tip mozaic este perfectă pentru zona deasupra chiuvetei, care poate contura perfect o oglindă rotundă cu efect luminos. 

Pasul doi. Conturează stilul băii tale încât aceasta să pară mai spațioasă.

Cea mai simplă și utilizată metodă pentru ca baia ta să pară mai spațioasă este alegerea culorii care primează. Dacă optezi pentru o baie în care majoritatea lucrurilor să fie de nuanță albă, vei avea un impact de luminozitate, curățenie și spațiu mai mare. Faianța albă va fi mereu la modă, iar tehnologia a inspirat spre modele speciale și moderne. De altfel se poate opta pentru un model de faianță care imită piatra, pentru un efect uimitor și primitor. 

Combinația dintre faianța crem și faianța tip marmură oferă o notă luxoasă și aparte, un plus de modernism și clasă. Accesoriile și celelalte obiecte sanitare pot fi alese pe un stil simplist, de nuanțe deschise, crem sau gri. Dușul delimitat printr-o sticlă securizată va optimiza spațiul, cât și îi va oferi o structură mai elegantă și mai aerisită. Mobilierul ales trebuie să se încadreze perfect și de dimensiuni mici.

Pasul trei. Trucuri pentru a alege culori în baia ta, de super efect.

Culorile prezente în orice spațiu din casa noastră ne trezesc simțuri și ne însuflețesc mediul în care trăim zi de zi. E de înțeles de ce preferăm de multe ori să adăugăm culoare în casa noastră. Iar într-o baie, unele culori ne pot reda tot farmecul unui spațiu. Fie că ne referim la faianță, la culoarea pereților sau la accesorii, orice aspect contează atunci când ne referim la decorarea unei băi de dimensiuni reduse. Fiecare detaliu poate să pună în valoare baia, sau o poate aglomera prea mult, dacă omitem anumite aspecte. 

Unul dintre trucuri, atunci când vrei să fi curajos cu alegerea nuanțelor, ar fi să te rezumi la a alege nuanțe colorate pentru podea, iar restul elementelor să se rezume la crem, alb sau roz pal. Iar tavanul alb va crea totodată impresia de continuitate, luminozitate și deschidere. Un alt truc ar fi să optezi pentru un perete colorat sau o parte din acesta. Fie se folosește același tip de faianță, dar de alte nuanțe, fie se alege modelul decorativ, pictat, care oferă o gamă largă de culori și opțiuni. Formele geometrice inspirate din natură vor anima spațiul, atunci când sunt utilizate în mod echilibrat. Design-ul modern, minimalist, cu linii drepte este indicat pentru spațiile înguste, iar efectul este uimitor, transformarea băii tale poate fi de nerecunoscut. Aici ai posibilitatea de a optimiza spațiul, iar senzația de organizare va oferi acuratețea de care este nevoie, pentru a nu aglomera vizual baia. 

Nuanțele predominante ar fi înclinate spre alb și gri, pentru ca baia să pară mult mai spațioasă. Se pot introduce elemente colorate, pentru un contrast de efect. În acest sens, se pot introduce câteva plăci decorative cu culori vii, care vor oferi și un design pe măsură. Faianța mozaic este la mare trecere pentru a oferi un impact impresionant, în combinație cu o nuanță crem sau alb, pentru a estompa aglomerarea. Anul acesta faianța care imită lemnul este la mare căutare, datorită aspectului aparte care o creează și a conexiunii cu natura.

Pasul patru. Cum poți optimiza spațiul dintr-o baie mică?

Alege calculat fiecare piesă de mobilier, cât și fiecare obiect sanitar. Chiar dacă sunt modele excepționale care ne impresionează, trebuie să recunoaștem că nu se potrivesc în orice spațiu. Când vorbim de o baie de o dimensiune redusă, este foarte important de luat în calcul să ne optimizăm corect spațiul. Din acest motiv, specialiștii recomandă să alegi piese de mobilier la dimensiuni reduse, cu un design frumos și elegant, care pot fi puse în valoare perfect, chiar și la dimensiuni mici. 

Pasul cinci. Cum să alegi obiectele sanitare potrivite?

Surprinzător, dar mai nou există lavoare de mici dimensiuni, special concepute pentru spațiile reduse. De altfel, pot avea și un design frumos și de impact. De cele mai multe ori, vasul de wc se alege suspendat, tocmai și pentru spațiul redus și frumos încadrat. Iar cada mică și parțial încadrată de o bucată de sticlă securizată poate fi de efect. Sau dacă optezi pentru duș, se recomandă să alegi un duș de dimensiuni reduse ce îl găsești în magazinele specializate, fie pe comandă la nivelul solului, cu sticlă securizată.

Pasul șase. Folosește inteligent fiecare spațiu din baie.

Spațiile de stocare se pot crea inteligent, chiar și într-o baie de dimensiuni reduse. Secretul e să nu aglomerezi inutil peste tot, ci acolo unde se potrivesc. Spațiul de sub chiuvetă poate fi utilizat, dacă ai optat pentru un dulap. O altă modalitate de a optimiza spațiul este să optezi pentru un duș și să renunți la cadă. Etajerele și coșurile agățate de o bară metalică pot fi de efect și au utilitate practică, pentru depozitarea produselor de igienă.

Pasul șapte. Ce tipuri de faianță se potrivesc într-o baie de dimensiuni mici.

Partea frumoasă e că se pot alege diferite modele de faianță, în funcție de stilul pentru care se optează în baie. Ca o regulă de bază, atunci când spațiul este redus, nu se va alege doar faianță de nuanță închisă, ci se va opta și pentru o nuanță deschisă. De la faianța lucioasă ce imită marmura, la faianța mată hexagonală, multe alte tipuri se vor potrivi. În acest caz, culoarea va conta mai mult decât modelul, pentru a finaliza o baie mică, dar frumoasă și elegantă.

Pasul opt. Cum interferează stilul din baie cu modelul faianței.

Odată ce am decis stilul de baie dorit, faianța se va modela după această opțiune. Dacă alegem un stil modern, faianța care imită marmura sau piatra va fi opțiunea de vârf. Dacă ne reprezintă stilul clasic, putem opta atât pentru lemn, cât și pentru faianța lucioasă. În schimb, stilul minimalist va pune accent pe culori, motive, eleganță și totodată inovație. Aici merge bine faianța rombică și mozaic.

Pasul nouă. Inspiră-te din natură pentru a alege o faianță specială.

Dacă te atrag motivele din natură și vei crea multe elemente în baie pe seama acestei caracteristici, atunci faianța decorativă este cea mai reprezentativă. Aspectul creat de o astfel de baie va fi cu adevărat unic și liniștitor. Inspiră stare de calm, bună dispoziție, conexiune cu natura. Pentru un spațiu mic, faianța decorativă trebuie utilizată doar parțial, pe un perete sau o structură.

Pasul zece. Alege pe termen lung. Calitatea și modelul autentic te vor mulțumi și pe viitor.

Atunci când ne decidem să facem o schimbare și renovăm părți din casa noastră, este extrem de important să optăm pentru produse de calitate.  De cele mai multe ori nu realizăm că necesită prea mult efort, timp pierdut și implicare, pentru a alege pe termen scurt. Mai ales când vine vorba de o baie, ne dorim sa nu mai facem modificări foarte rapide, mai ales pentru deranjul cauzat, atunci când locuiești în casa unde se fac renovările. 

Alege modele calitative, care îți vor oferi confortul și liniștea că investiția ta s-a meritat și este pe termen lung.

Poți găsi modelul mult visat într-unul din standurile cu faianță și gresie din cadrul Complexului  Expo Top Construct de pe Valea Cascadelor.  

Vezi magazinele specializate aici. 

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare