Cada de baie freestanding, pentru un design exclusivist

De ce să optezi pentru o cadă de baie freestanding?

Avantajele unei amplasări rapide și eficiente. Spre deosebire de o cadă de baie clasică, cea freestanding nu are nevoie să se sprijine de un perete și aceasta poate fi instalată în poziția dorită. 

Un plus de eleganță. Cada de baie freestanding se poate așeza direct pe gresie, iar anumite modele sunt prevăzute cu suporturi tip picioare pentru un plus de eleganță. Cada de baie freestanding a ajuns să fie considerată o piesă centrală a băii. Varietatea de dimensiuni și forme care există pe piață, te ajută să alegi cada potrivită pentru baia ta și să te bucuri de un produs calitativ, special și cu un design impresionant.

Eficientizarea curățeniei. O cadă de  baie freestanding este o alegere isteață chiar și pentru păstrarea curățeniei din baie. Datorită modelelor existente și a modului în care această cadă se așează în baie, se creează un spațiu ușor de întreținut. 

Optimizarea spațiului. Dacă spațiul este o problemă, să ști că există posibilitatea de a opta pentru o cadă de baie freestanding mică, care poate fi soluția ideală pentru a economisi eficient spațiul din baie. Amenajarea unei băi mici cu bun gust poate fi transformată într-un spațiu impresionant.

Varietatea de produse și opțiuni poate reprezenta o provocare în a alege cea mai potrivită cadă, dar îți prezentăm criteriile principale care te pot ajuta:

Materialul unei căzi de baie – o caracteristică importantă.
Materialul din care este făcută o cadă de baie reprezintă o caracteristică foarte importantă pentru luarea unei decizii bune. Calitățile necesare atunci când alegi o cadă de baie freestanding sunt cele antibacteriene, rezistența materialelor la șocuri sau uzură și conductivitatea termică.

Principalele materialele pentru o cadă de baie freestanding sunt:

  • Acril – cada de baie freestanding modernă este confecționată din acril sanitar, iar principalul avantaj este greutatea mică. De asemenea, acrilul este: antibacterian, rezistent la mucegai și la zgârieturi sau șocuri, fiind ușor de curățat și întreținut. Un alt avantaj important al acrilului este conductivitatea termică crescută, astfel materialul preia rapid temperatura apei pentru un confort semnificativ. Costul unei căzi de baie freestanding din acril este accesibil, această opțiune fiind una dintre cele mai avantajoase.
  • Fonta cada de baie freestanding din fontă este durabilă și rezistentă în timp, dar prețul ei este mai mare. Dezavantajul acestui tip de cadă este greutatea acesteia, motiv pentru care trebuie sa decizi din timp unde va fi instalată și să folosești materiale rezistente pentru pardoseala unde va fi așezată. Cada de baie din fontă este masivă și are un aspect elegant, iar materialul ajută la păstrarea temperaturii apei cât mai mult timp.
  • Fibra de sticlă. O cadă de baie din fibră de sticlă poate fi un element decorativ de efect pentru o baie elegantă, dar caracteristicile acestui material sunt mai slabe. Această cadă de baie nu este foarte rezistentă la zgârieturi și șocuri, iar crăpăturile pot apărea în timp. Dar este recomandată datorită modului ușor de montat, a greutății reduse, cât și a prețului foarte accesibil.

Cum să alegi dimensiunea potrivită pentru baia ta?

De regulă dimensiunea unei căzi de baie freestanding este generoasă și ai nevoie de o baie spațioasă și luminoasă, pentru un efect excelent. Dar ai la dispoziție și modele tipice pentru o baie mică și poți găsi o variantă frumoasă și elegantă care se poate încadra într-o baie mai mică. Pentru a fi sigur că modelul dorit se potrivește în spațiul pe care-l ai la dispoziție, trebuie să acorzi o atenție deosebită acestui aspect.

În mod normal, o cadă de baie freestanding se încadrează în dimensiuni de 140-180 de centimetri lungime. Adâncimea este importantă pentru gradul de confort dorit, iar aceasta variază de la modele de 50 de centimetri și poate depăși 70 de centimetri.

Design uimitor – o piesă de rezistență pentru baia ta.

Designul pentru o cadă de baie potrivită trebuie să se încadreze în stilul băii tale, să atragă privirile și să decoreze elegant baia. O cadă de baie freestanding fără picioare este ideală, deoarece formează o linie minimalistă și modernă. Dacă preferi un model clasic, alege o cadă de baie cu picioare, fiind cât mai elegantă și impunătoare.

Cada de baie freestanding este o piesă de rezistență a băii tale. E important să alegi un material calitativ, durabil și un model potrivit pentru spațiul din casa ta.

Dacă optezi pentru o cadă freestanding, trebuie să îți asumi că aceasta va fi elementul central al băii tale. Din acest motiv, alegerea culorii și a formei poate reprezenta o alege îndrăzneață. Totodată te vei putea relaxa ore bune, de fiecare dată când vei simți nevoia în baia ta personalizată după propriul stil.

Posibile dezavantaje ale unei căzi de baie freestanding.

●    greutatea semnificativă a modelelor;

●    imposibilitatea de a instala un duș;

●    lipsa suporturilor de perete pentru accesoriile de baie (dacă instalezi cada departe de pereții băii);

●    prețul mai mare comparativ cu alt tip de cadă de baie;

●    dimensiunile generoase (multe modele nu sunt potrivite pentru băile mici);

●    nevoia instalării de racorduri noi pentru bateriile individuale.

Poziționarea unei căzi de baie freestanding.

După ce realizezi cât spațiu ai nevoie pentru o cadă freestanding, este foarte important să decizi și în ce zonă a băii vrei să o amplasezi. Locul cel mai potrivit poate fi într-o zonă unde dispui de un geam ce oferă o luminozitate aparte sau într-un spațiu unde cada să fie pusă în evidență. Un aspect important ce trebuie să îl ai în vedere este să îți facilitezi accesul la elementele din baie.

Calitatea modelului ales și modul în care designul și forma unei căzi de baie îți pun în valoare baia, reprezintă principalele criterii de diferențiere ale unui model.

Dacă ești în căutarea unor modele speciale ce te inspiră la un stil inovativ, vezi aici magazinele cu specific din cadrul Complexului Expo Top Construct. 

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare