Cele mai căutate modele de faianță decorativă

Colecțiile speciale de faianță decorativă au fost concepute pentru a defini perfect stilul casei tale. Faianța decorativă aleasă poate fi elementul dominant din orice spațiu și se combină perfect cu obiectele din cameră. Întrebarea este cum să alegi faianța decorativă potrivită și care sunt criteriile pe care te axezi, pentru a lua decizia potrivită.  

Ști cum poate fi pusă în evidență cel mai mult faianța decorativă? Modul stilistic de a pune în evidență faianța decorativă este combinația perfectă cu alte produse reprezentative, cum ar fi piatra sau cimentul.

Alege colecții de faianță care schimbă decorul complet

Acest stil de faianță îți oferă o altă perspectivă de a concepe designul.

Texturile și culorile intense ale faianței decorative pot reinterpreta un decor artistic, sau pot crea un tablou aparte definit de stilul dorit pentru casa ta.

Ideile tale de amenajare vor prinde contur, cu ajutorul plăcilor decorative pentru baie și bucătărie, odată ce stabilești tipul de design dorit. 

Te poți lăsa inspirat de multitudinea de modele existente pe piață, de culori ce îți pot oferi un plus de valoare sau de designul revigorant, care să te scoată din rutină. Astfel ai posibilitatea de a alege între faianța cu finisaj mat, cea cu finisaj lucios sau cea cu finisaj lappato.

Pasiunea italiană a inspirat sute de modele de faianță decorativă și a adus un plus pentru piața românească, prin calitate și inspirație. Astfel poți alege un stil nou, modern, intuitiv și captivant, prin modele unice de faianță.

Accentul se pune pe design, iar stilul casei tale va deveni o capodoperă admirată chiar și de cei mai mari pretențioși, pentru că alegerea ta va fi cu siguranță specială. Culorile fade ale faianței decorative nu sunt mereu cea mai bună opțiune, mai les când poți alege culori vibrante pentru a-ți contura un spațiu creativ. 

Creează designul pe care ți-l dorești cu faianța decorativă inspirată din natură

Atunci când vrei să îmbini inovația și creativitatea pentru soluții care să te ajute la decorarea spațiului tău, alege echilibrat simboluri din natură.

Colecția de faianță decorativă inspirată din natură îți accentuează frumusețea spațiului și te încarcă cu energia mediului natural, prin conturarea perfectă a liniilor specifice. Dacă te încarci cu motive din natură, atunci acest tip de faianță este categoric pentru tine. Frumusețea conturului oferit de acest tip de faianță, va avea ca rezultat un stil spontan și natural.

Această colecție se echilibrează foarte bine cu alte materiale ce au tentă de lemn sau metal. Plăcile de faianță cu reflexie semilucioasă oferă un spațiu bine delimitat și finisat. Datorită texturii netede și ușor opacă, acest tip de faianță conferă produsului aspectul tipic al marmurei naturale.    

De ce ai alege faianța decorativă colorată?

Pentru un plus de originalitate, faianța decorativă multicoloră reprezintă o modalitate simplă, rapidă și eficientă de a schimba linia designului din spațiul tău. Modalitatea specială de a combina nuanțele faianței multicolore, sunt inspirate din grafica ce are la bază tehnica patchwork – utilizată pentru a finaliza un decor cu tapet decorativ.

Utilizarea plăcilor de faianță ceramică sau din sticlă, captate prin diverse culori, forme sau dimensiuni, oferă un stil unic spațiului tău.

Tipurile de faianța decorativă se aleg în funcție de nuanțe și design

Plăcile colorate de faiață se pot combina în funcție de imaginația fiecăruia. De exemplu,se poate opta pentru redecorarea peretelui aferent zonei de lucru din bucătărie alegând: o varietate din aceleași culori,  combinații din două sau trei culori, sau faianță multicoloră pentru un plus de efect.  

Panouri decorative: soluții moderne pentru faianța din bucătărie

Pentru spațiile din casa ta, unde nivelul de umezeală este mai intens, pereții au nevoie de o protecție suplimentară și o atenție deosebită. Din acest motiv, placarea pereților în spații precum bucătăriile trebuie făcută cu finisaje speciale, formate din plăci decorative ceramice.

Datorită rezistenței și modelelor diverse, cu o paletă amplă de culori și teme, faianța a ajuns într-un punct în care pare să fie în continuare solicitată, atunci când vine vorba de placarea pereților. Există totuși un trend prin care mulți simt nevoia să schimbe faianța clasică și sunt în căutare de soluții mai simple și mai inovative. Astfel placarea cu panouri decorative a devenit o idee implementată din ce în ce mai des, datorită aspectului plăcut și a utilității practice.

Soluții pentru pereții din bucătărie dacă renunți la faianța clasică

O atenție deosebită trebuie acordată spațiilor din bucătărie unde umiditatea și temperatura este crescută. Plăcile ceramice pot fi înlocuite de panouri decorative din sticlă decorativă, sau din piatră naturală, fiind o soluție de amenajare în trend.

Panourile decorative din piatră naturală sunt la mare căutare.

Piatra naturală oferă spațiului un aspect original, iar datorită culorilor și modelelor existente, aceasta se folosește tot mai des pentru placarea pereților în bucătărie. Piatra naturală este rezistentă la spargere, la umiditate și la temperaturi ridicate. 

Alte posibilități de ales ar putea fi:  ardezia, travertinul, calcarul, marmura, granitul, steatitul, mozaic din piatră naturală.

Panourile decorative din sticlă colorată securizată reprezintă o alternativă modernă la plăcile clasice de faianță, folosite de foarte mult timp în placarea pereților din bucătărie. Panouri decorative din plăci acrilice colorate au multe avantaje, acestea oferă un design plăcut întregii bucătării, și se montează foarte ușor.

Bucătăriile moderne cu un stil îndrăzneț pot să atragă toate privirile dacă se alocă o atenție specială în alegerea faianței decorative. 

Faianța decorativă modernă reprezintă plusul de care casa ta are nevoie pentru a-ți structura designul, după tematica casei tale. Alegerea faianței decorative a devenit un simbol pentru designul interiorului fiecărei case, fiind amprenta ce pune în valoare spațiul. 

Datorită modelelor cu tematică, a gamei largi de grafică, culori și tematici, aceasta are mereu un loc bine implementat în stabilirea tematicii unei case. Lasă-te inspirat și caută creativitatea în magazinele specializate de profil, unde poți fi îndrumat de către profesioniști în domeniu. 

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare