Corpuri de iluminat modern pentru sufrageria și bucătăria ta

Corpurile de iluminat au devenit esențiale pentru decorarea casei noastre, din acest motiv sunt atât de multe stiluri diferite din care poți alege. Nu este doar un element important și practic, ci a devenit un mod de stilizare perfect pentru casa ta. Simplu și eficient, un corp de iluminat potrivit îți poate nuanța sublim tematica casei. 

Cum putem alege un corp de iluminat care să se încadreze perfect.

Datorită faptului că sunt atât de multiple variante de corpuri de iluminat, poți să te orientezi foarte bine doar privind în jurul sufrageriei tale. Dacă spațiul tău este neutru și nu se identifică prea mult cu un stil colorat, atunci ar prinde bine o pată de culoare.

Dacă ai nuanțat deja decorul prin perne sau alte corpuri de mobilier colorate, atunci un corp de iluminat suspendat în nuanță bej se va contura perfect stilului tău.

De regulă, nuanțele deschise se asortează cu orice și astfel corpul de iluminat pune în valoare spațiul tocmai prin simplitatea naturală. 

Cum se aleg cele mai bune corpuri de iluminat?

Pentru a îmbina perfect designul cu funcționalitatea corpului de iluminat, este indicat să te gândești dacă este principala sursă de lumină sau doar un element secundar. Și asta deoarece multe corpuri de iluminat nu au capacitate de a oferi luminozitate, ci sunt potrivite mai mult ca și piesă de decor, sau iluminare secundară.

Lampa suspendată este foarte utilizată în sufragerii, iar diversitatea modelelor existente este impresionantă. Efectul unei lămpi suspendate colorate este superbă atunci când există contraste în cameră, care să ofere un mediu călduros și primitor. Poate crea un efect foarte dinamic și elegant, dacă este pusă în valoare cum trebuie. Din acest motiv, este recomandat să avem curajul de a alege culori de impact, ce să ne reprezinte casa, atunci când mediul și stilul din casă ne permite acest lucru.

Stilul clasic al lampadarelor, a spoturilor sau a celorlalte corpuri de iluminat va rămâne mereu o posibilă variantă, datorită efectului elegant și somptuos care se conturează într-o casă contemporană. Nuanțele cromate sau conturate cu auriu vor fi de impact pentru acest stil de cameră. 

Lampadarele cromate cu abajur textil alb sunt modalitatea cea mai simplă și elegantă de a susține stilul perfecționist și echilibrat dintr-o casă modernă. Aici luxul nu este reprezentat de contraste puternice, ci prin lucrurile stilate și moderne. Calitatea lucrurilor va fi cea pe care se axează acest stil de cameră, iar corpurile de iluminat vor fi simple dar calitative. 

Aplica de perete este un simbol frumos și perfect armonios, ce pune în valoare camera și conturează celelalte obiecte din cameră. Cu ajutorul spoturilor și a altor corpuri de iluminat, o cameră poate deveni mult mai deschisă, armonioasă și mai de efect, dacă acestea sunt încadrate cum trebuie. Scopul nu este să aglomerezi camera, ci să-i oferi o notă specială și aparte, care să îți reprezinte stilul.

Ce corpuri de iluminat se potrivesc la bucătărie?

Pentru spațiile din bucătărie, corpurile de iluminat se aleg în primul rând pe baza capacității de iluminare. Din acest motiv se recomandă de regulă mai multe corpuri de iluminat suspendate. Lămpile suspendate sunt de efect în special atunci când sunt încadrate pe mijlocul încăperii.

Se poate alege o lampă suspendată de mari dimensiuni, care să aibe efectul garantat atât pentru design, cât și pentru luminozitate. Sau se pot alege mai multe lămpi mici, suspendate. Aceste lămpi au capacitatea de a oferi un design mai amplu, datorită stilului diferit. 

În funcție de mărimea și stilul bucătăriei, se alege și corpul de iluminat potrivit. De regulă pentru bucătărie se folosesc corpuri de iluminat simple, dar eficiente. Tendința în acest moment este alegerea unui corp de iluminat cu cel puțin trei surse de lumină, pentru un efect mai interesant. Pe lângă iluminatul principal, în bucătărie se folosesc și alte tipuri de iluminat, în funcție de zona vizată (zona blatului, a locului unde se ia masa). Aici se folosesc corpuri mici de iluminat (aplice, becuri cu led, spoturi).

Puterea surselor de iluminat este extrem de important, mai ales într-o bucătărie. De regulă, cu cât vrei mai multă lumină, cu atât crește numărul surselor de iluminat. Becurile Led si Smart sunt cele mai recomandate, datorită consumului mic de energie și a iluminatului puternic și eficient.

Importanța aspectului surselor de iluminat.

Designul fiecărui corp de iluminat este esențial chiar și în bucătărie,  dacă dorești să îl conturezi frumos sau să îi amplifici stilul, un corp de iluminat potrivit te poate ajuta de minune. Dacă sunt anumite piese de decorațiune arămii prin bucătărie, atunci un corp de iluminat cu rame arămii ar putea să creeze un efect excelent pentru bucătăria ta.

Toate celelalte corpuri de iluminat secundare se pot păstra neutre, dacă sursa principală este deja de efect și iese în evidență suficient de mult. Echilibrul dintre stilul încăperii tale și corpurile de iluminat pot să afecteze benefic spațiul, să îl facă primitor și special. În bucătăria ta poți să-ți găsești confortul și buna dispoziție, chiar de la prima cafea a dimineții. 

Varietatea de corpuri de iluminat existente, ne ajută să putem alege sursa perfectă de iluminare. Există varietăți atât de particulare, încât ne-am vedea tentați să le folosim doar pentru ca sunt diferite. Acele tipuri de lămpi suspendate atipice, sunt excelente pentru un efect grozav, dar numai pentru un anumit tip de bucătărie. Dacă le folosim într-o bucătărie plină de culoare și foarte încărcată deja de multe elemente, acestea nu vor oferi impactul respectiv, ci dimpotrivă. Atenția acordată fiecărui lucru dintr-o bucătărie, poate ajuta la rezultatul mult dorit. Un corp de iluminat potrivit, poate să aducă plusul care să contureze perfect frumusețea bucătăriei tale.

Cum ajută poziționarea inteligentă a corpurilor de iluminat.

Prima impresie contează întotdeauna, iar atunci când intri într-o bucătărie de multe ori nu realizezi de unde se creează acel efect surprinzător. Sunt multe aspecte de care se ține cont, de la mobila de bucătărie, la nuanță, stil și culoare, până la corpurile de iluminat.         

Aspectul vizual și de impact a corpului de iluminat, bine gândit și plasat în centrul bucătărie, te impresionează de fiecare dată. De aceea în mijlocul bucătăriei, pendulul suspendat are un impact important asupra stilului din bucătărie. 

Tipuri de iluminat pentru sufragerie și bucătărie.

Toate corpurile de iluminat dintr-o casă creează un mod de iluminare și design perfect structurat. Veioza poate fi un obiect decorativ și funcțional, care să aducă un plus de luminozitate, dar și un plus de elegantă pentru încăpere. Lămpile de podea pot avea un aspect decorativ și impozante în același timp într-o sufragerie. Candelabrele pot oferi un aspect magic pentru fiecare sufragerie, iar pendulul suspendat poate aduce o finețe aparte pentru fiecare spațiu.

Indiferent de corpul de iluminat ales, acestea sunt cu siguranță elemente decorative de efect pentru orice spațiu, făcându-l mai primitor, intim și călduros. Pot fi parte din creația casei tale, locul unde confortul e pe primul loc.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare