Cum să alegi gresia și faianța pentru casa ori afacerea ta!

CONSTRUIEȘTI? RENOVEZI? TE ÎNTREBI CUM SĂ ALEGI CELE MAI POTRIVITE PLĂCI CERAMICE PENTRU LOCUINȚA TA?

Te imaginezi simțindu-te Acasă și confortabil în fiecare colț al casei tale? Vrei ca biroul sau restaurantul tău să impresioneze clienții? Dacă răspunsurile tale sunt afirmative, te afli pe pagina potrivită – EXPO TOP CONSTRUCT – și citești cele mai bune sugestii pentru alegerea gresiei si a faianței.

   Detalii tehnice de bază în clasificarea plăcilor ceramice

Criteriile de alegere cele mai importante sunt cele tehnice, deoarece plăcile ceramice trebuie să servească unui scop bine definit. Dacă sunt folosite pentru exterior ( terase, alei, trepte, borduri piscine ), e necesar să fie cât mai durabile, rezistente la trafic intens, umiditate, temperatură de îngheț, caniculă. În cazul utilizării gresiei si a faianței pentru placări interioare ( bucătării, băi, spații industriale, comerciale, birouri ) cel mai important element tehnic este legat de impermeabilitate. Gresia si faianta care au la bază lutul alb, au un grad mai scazut de absorbție a apei si sunt superioare celor realizate din lut roșu, mult mai expuse la apariția mucegaiului.

Atât produsele pentru finisaje exterioare ( gresia porțelanată în masă ), cat și cele destinate spațiului interior ( gresie rectificată, faianță glazurată ) este bine sa fie ecologice, usor de întreținut și rezistente la produsele chimice pentru curățare.

    Află care sunt cele mai BUNE tipuri de gresie si de faianță!

Pentru construcții există patru modele standard de gresie si de faianță, clasificate urmărind textura si forma acestora.

   – placa glazurată este fabricată printr-un dublu proces de ardere, iar fața ei superioară capătă un aspect glazurat. Este o gresie calitativă, însă supusă ușor apariției defectelor. Se folosește mai ales în amenajările interioare cu un buget redus
   – gresia / faianța nerectificată prezintă diferențe de mărime între plăci, de până la 2 mm, acest defect fiind vizibil la montaj
   – gresia / faianța rectificată respectă standarde de mărime, în timpul arderii placa fiind șlefuită până când se obțin dimensiuni unitare si unghiuri de 90 de grade

 Indiferent dacă utilizați plăcile pentru acoperirea verticală sau orizontală, recomandarea specialiștilor este să folosiți rosturile pentru îmbinarea lor, deoarece adaugă materialului durabilitate în fața modificărilor termice și de presiune. Dimensiunea rosturilor trebuie să fie de 1-1,5 mm pentru montajul gresiei rectificate si de 2-2,5 mm pentru cea obișnuită.

  Noutate, estetică si fiabilitate!

Tehnologia de fabricare a gresiei a evoluat și ține pasul cu tendințele în materie de încălzire a spațiului locativ sau de activitate.

Astfel, gresia pentru încălzirea în pardoseală este perfectă pentru confortul tău! Este vorba despre o gresie porțelanată, montabilă peste sistemul de încălzire din pardoseală. Aceasta distribuie uniform temperatura și este o alegere înțeleaptă în comparație cu lemnul care, deși este un material natural, este un izolant termic mai slab si mai sensibil la diferențele de temperatură și de umiditate. Se poate achiziționa într-o paleta largă de nuanțe și de texturi, cea mai căutată fiind cea care imită lemnul. Avantajele majore ale gresiei pentru încălzire în pardoseală sunt scăderea costului cu încălzirea în pardoseală cu până la 30%, un design remarcabil și întreținere ulterioară foarte ușoară, unele modele având chiar costuri zero în acest sens, pentru că nu necesită curățarea cu soluții speciale. Luând în calcul toate aceste avantaje, prețul unui asemenea tip de gresie deși este mai mare față de unul cu utilizare frecventă, este perfect justificabil si se amortizează repede.

Specialiștii Expo Top Construct te pot ajuta să te decizi care model este cel mai bun pentru casa sau biroul tău.

    Când alegi, fii atent la:

 Rezistența la abraziune si alunecare este esentială în alegerea unui tip de pardoseală. Rezistența la abraziune variază de la gradul PEI 1, la PEI 5:

     – placa tip PEI 1 se recomandă a fi montată doar pe perete, fiind mai puțin rezistentă la șocuri
     – placa PEI 2 este un model care se pretează atât la aplicarea pe perete, cât și în zone cu trafic redus ( hol, balcon )
     – placa PEI 3 este cea mai folosită pentru pardoseala dormitoarelor
     – placa PEI 4 este cel mai căutat tip pentru bucătărie si baie, cu o bună rezistență, ideală pentru pardoseli rezidențiale
     – placa PEI 5 este utilizabilă în zone cu trafic intens ( spații publice, hale industriale )

 În ceea ce priveste indicele de alunecare, modelele variază de la R9, la R12 , în funcție de traficul la care va fi expusă – normal ( balcoane ), moderat ( bucătarie, baie, hol ), greu ( spații comerciale, industriale ). Gresia R9 are un nivel de antiderapare mai scăzut și poate fi folosită în spații locative, însă pentru restaurante, hale, ateliere si alte spații cu risc mare de alunecare, pardoseala R12 va fi cea preferată de către constructor.

  Marii producători de placi decorative, distribuiți de partenerii EXPO TOP CONSTRUCT, sunt creativi în ceea ce priveste designul, forma, textura, culoarea, deoarece acest tip de finisaje e bine să se adapteze și să se integreze spațiului pentru care sunt montate. Indiferent că au un stil clasic, retro, vintage, mediteranian, nordic, oriental, că au o textură mată, lucioasă, ori că imită parchetul, produsele au si rolul de a pune în valoare celelalte elemente ambientale. Așadar, atenția este îndreptată si asupra culorii. Nuantele calde de alb, bej, nisip, galben sunt recomandate pentru spații mici, pentru că reflectă lumina si creează spațialitate. Daca, de exemplu, dimensiunile băii ori bucătăriei sunt unele generoase, atunci cea mai buna alegere coloristică este una îndrăzneață, în culori vii, tari, în nuanțe de albastru, verde, chiar si roșu. Montarea plăcilor pe orizontală, verticală, diagonală, în romb, precum și diametrul lor, este o opțiune strict legată de peretele sau de pardoseala care necesită acoperire. Cel mai bun mod pentru tăierea gresiei este de 45×45 de cm, mărime potrivită unor încăperi standard.

 Nu în ultimul rând, atunci când vei ajunge în complexul nostru expozițional pentru a achiziționa gresia si faianta perfecte pentru proiectul tău de construcție ori de renovare, e bine să calculezi câți metrii pătrați trebuie placați, la care să mai adaugi 10% necesar plăci, pentru a acoperi eventualele pierderi care apar în momentul aplicării lor efective.

 Garantat, gresia si faianța mult dorite, plus alte elemente de finisaj ( brauri ornamentale, adezivi, soluții pentru rosturi, soluții pentru întreținere ), le vei găsi la unul dintre cele peste 100 de standuri, unde expozanții te vor consilia în cumpărarea brandului potrivit criteriilor tale de alegere.

   Nu tot ce este ” la ofertă ”, este și o OFERTĂ!

 Sortimentul  Expo Top Construct de gresie si de faianță este unul care acoperă toate preferințele si exigențele de calitate si de design, prețurile sunt unele competitive și onest raportate la calitatea produselor, în comparație cu principalii distribuitori de pe piața de retail în construcții si amenajări interioare. Nu te lăsa amăgit de ”ofertele” pe care le promovează marile magazine specializate în construcții. Mai degrabă, specializate în logistică și în distribuție, nu în colaborarea cu furnizori care să ofere produse de o maximă calitate, la un bun raport de preț. Un produs ieftin nu garantează și funcționalitatea lui, iar tu vei fi nevoit în scurt timp, să cheltuiești bani, timp și efort pentru reparații. Învață să privești amenajarea casei sau a spațiului tău de activitate ca pe o investiție pe termen lung! Îti va aduce recompense în confort și în durabilitate!

  Fișa tehnică a produsului, garanția calitații lui!

 Pentru că a cheltui cu folos, înseamnă a alege în cunoștință de cauză, fișa tehnică a plăcilor ceramice este de verificat și de cerut distribuitorului! Toți partenerii Expo Top Construct respectă această cerință și sunt transparenți în a pune la dispoziție clienților săi, certificatul tehnic și de calitate, specific fiecărui produs. Știut este faptul că piața este asaltată de produse de o calitate îndoielnică, de proveniență Turcia, Grecia, China.  Producătorii serioși, profesioniști în domeniul fabricației de ceramică industrială sunt cei din Italia, Spania și Polonia și sunt prezenți la standurile de comercializare din complexul nostru.

De aceea, îți sugerez ca pentru o bună montare a produselor, pentru obținerea unei amenajări estetice si fără defecte de structură, să optezi pentru articole cu indice de calitate A ( sau 1 ), de primă calitate. Există și modele înscrise cu calitatea MS ( sau 2 ), așa numitele ” medium small ”, de o calitate comercială, produse în masă, inferioare celor ” first quality ”. Te sfătuiesc să te ferești să cumperi gresie și faianță din categoria C ( 3 ), D ( 4 ) și mai ales R ( rejected ), deoarece prezintă pori de fabricație, fisuri, defecte de mărime. Și, important e să cauți pe cutii simbolul STD care indică faptul că placa respectă toate normele europene de calitate! Atenție la toate simbolurile de pe ambalajele produselor: CAL înseamnă calibru, nu calitate. Iar Clase 1 ( clase A 1 ) semnifică gradul de reacție la foc, nu cel de clasă superioară de calitate.

 Îti mai rămâne doar să îți faci lista de cumpărături și să ne treci pragul marii noastre Expo case, din Valea Cascadelor, nr.23, sector 6, București.

Pentru alte produse care îți pot face cu ochiul și pentru alte detalii interesante legate de oferta noastră, continuă-ți vizita pe pagina noastră de webexpotopconstruct.ro, iar dacă îți place de noi, te așteptăm și să socializăm pe pagina noastră de facebook – Expo Top Construct.

Mai rămâi putin! Îți va fi de folos să vizualizezi simbolurile tehnice care se regăsesc pe cutiile cu gresie si cu faianță. E important să cumperi produsele respectând specificațiile tehnice de bază.

Ce inseamna simbolurile de pe pachetele de gresie si faianta:

– standard de fabricație U.E

 – Calitatea A

 – reacția produsului la foc

Urmăreste-ne și pagina noastra de blog, pentru că vom reveni cu informații utile pentru amenajari interioare si exterioare.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare