De ce să alegi gresia tip parchet

Alege cea mai bună gresie tip parchet. Cum să faci diferența?

Gresia tip parchet a devenit o modalitate perfectă de a evidenția multe suprafețe dintr-o casă, datorită utilității practice și a aspectului uimitor. Cu siguranță ai văzut sau ai auzit despre acest tip de gresie ce imită foarte bine lemnul natural. În ultima vreme există foarte multe modele de gresie tip parchet, destinate în special pentru spațiile rezidențiale și comerciale. Dar pentru a avea o gresie calitativă ce imită parchetul este important să fii atent la materialul din care este produsă această gresie. 

Designul îți captează privirea de multe ori și din acest motiv poate fi greu să ții cont și de alte aspecte pentru a alege gresia potrivită. De aceea e bine să fii informat.  Cum poți face diferența? Alege sfatul unui specialist și caută informații suplimentare despre gresia dorită: producător, material, durabilitate.

Care este cea mai bună gresie tip parchet?

Experții din domeniu recomandă gresia tip parchet porțelanată italiană. Aceștia consideră că raportul calitate-preț este cel mai bine definit în cazul acestui tip de gresie. Datorită modelelor italiene pentru gresia cu aspect de lemn, poți contura un spațiu unic și special din casa ta. Calitatea superioară și materialele atent selectate reprezintă cea mai bună alegere în amenajarea spațiului interior sau exterior. Categoriile de gresie tip parchet permit utilitatea acestuia atât în spațiile comerciale, cât și rezidențiale. Dacă gresia se va folosi pentru exterior, rezistența la traficul intens este principalul element ce trebuie luat în considerare.

Eficiența gresiei tip parchet pentru încălzirea în pardoseală.

Design plăcut și utilitate practică.

Gresia porțelanată tip parchet este o alegere excelentă de amenajare pentru casa ta, în special pentru baia ta. De multe ori ți-ai dorit să schimbi stilul clasic al băii tale și să ai parte de o relaxare minunată în cada ta, profitând de o ambianță deosebită. Acum se poate și la tine acasă, mai ales dacă dispui de spațiu. Se pot crea multe stiluri superbe într-o baie, cu ajutorul gresiei tip parchet. Te poți simți ca într-un loc de relaxare, un mediu aparte creat de contrastul gresiei ce imită perfect lemnul.

Gresia porțelanată ce imită lemnul este cea mai potrivită pentru încălzirea în pardoseală. Rezistența în timp, întreținerea ușoară și capacitatea de a rezista la umezeală, face din acest tip de gresie porțelanată italiană, să fie alegerea cea mai potrivită.

Nu ai norocul să dispui de spațiu mare pentru baia ta?

Nici o problema, gresia tip parchet se regăsește perfect chiar și în spațiile mici, oferind un plus de eleganță, curățenie și inovație. Dacă alegi o nuanță deschisă pentru gresia aleasă de tine, va oferi o lejeritate mai frumoasă și va mări spațiul ce îl deții.

 Chiar și la apartament, încălzirea în pardoseală finisată cu gresia porțelanată ce imită parchetul, are o eficiență mai mare din punct de vedere termic. Astfel se vor face economii importante pentru încălzirea din casa ta.

Ce tip de gresie care imită parchetul ți se potrivește?

Poți găsi informații la orice pas despre tipurile de gresie tip parchet, pe care le dorești. Designul își pune amprenta de obicei cel mai mult, stilul în care ne impresionează vizual. Dar e important să nu uiți de următoarele aspecte: unde vei folosi acest tip de gresie ce imită lemnul, dacă va fi utilizată pentru interior sau exterior, să te gândești dacă vrei încălzire în pardoseală și să te raportezi la calitate. Pe site-urile cu magazine de specialitate poți găsi informații prețioase, cât și direct în magazin, atunci când pui întrebările corecte. 

De regulă, stilul casei tale reflectă o parte din personalitatea ta. Iar gresia tip parchet se identifică în multe categorii, datorită modelelor inovative existente, cât și a capacității de a pune în valoare orice spațiu.

De ce să alegi gresia tip parchet și nu parchetul propriu-zis?

Se alege foarte mult opțiunea de gresie tip parchet, în defavoarea parchetului propriu-zis, deoarece este mai practic, mai eficient, mai durabil și mai ușor de întreținut. Oamenii preferă stilul natural al spațiilor și caldura oferită de nuanța lemnului, însă parchetul este foarte sensibil pentru anumite spații din casa, cum sunt bucătăriile sau băile, unde umiditatea este mare și riscul deteriorării este mare. 

Pentru un plus de rafinament, gresia tip parchet reprezintă o alegere isteață de care te bucuri în timp și pe care o poți utiliza în toate spațiile din casă.

După cum se știe, dezavantajele sunt prezente și ele în pachet. 

Am aflat de ce am alege gresia tip parchet, însă care sunt motivele pentru care am refuza să ne punem acest tip de gresie peste tot în casă? 

Dacă nu optezi pentru încălzirea în pardoseală, atunci nu se recomandă să pui gresie peste tot în casă, mai ales dacă stai la parter. De ce? Pentru că gresia are o răceală aparte, care nu este recomandată pentru cei mai friguroși dintre noi, sau care preferă căldura în defavoarea răcorii. Dacă îți place senzația de confort și căldură, nu e indicat să îți pui gresie în sufragerie. Dar se poate alege gresia tip parchet pentru baie și bucătărie, oferind un echilibru între utilitate și stil.

Chiar dacă stratul de la suprafața gresiei tip parchet este ca o peliculă ce protejează împotriva umezelii și a plăcilor, fiind foarte rezistente, totuși suprafața este una foarte rigidă, comparativ cu lemnul.

Atunci când nu ști exact ce să alegi, caută un specialist! De ce să nu optezi pentru cel mai mare Complex din București, care găzduiește o multitudine de magazine de specialitate, pentru toate stilurile. Calitate și experți în domeniu. Vezi Aici magazinele cu gresie din Complexul Expo Top Construct.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare