Expo Top Construct: ghid de cumpărare uși interioare

Specialiștii în amenajări interioare ai Expo Top Construct te sfătuiesc cum să alegi corect ușile interioare pentru casa sau apartamentul tău.

Fiind o investiție pe termen lung, se vor stabili exact materialul ușii,  designul și stilul acesteia, precum și elementele sale de rezistență.

Când să cumperi ușile interioare?

Imediat după turnarea șapei, se marchează golurile pentru montarea ușilor.

Acesta este cel mai bun moment pentru a căuta ușile potrivite locuinței tale.

Pe piața de profil există uși cu mărimi standardizate, dar poți opta și pentru varianta personalizată a ușilor pe comandă.

Indiferent ce fel de uși de interior alegi, acestea se vor instala ultimele, după montarea parchetului. Mai multe despre cum să instalezi o ușă de interior – Cum să instalezi o usă de interior? în 6 etape (drohadoors.ro), poți afla de la unul dintre cei mai importanți furnizori de uși ai Expo Top Construct, cel mai mare complex expozițional de materiale de amenajări interioare și exterioare din București.

La ce magazin să mergi atunci când cumperi ușile de interior?

La un magazin specializat, cu o bună reputație printre consumatori. De ce? Pentru a primi sfaturi avizate, pentru a beneficia de un montaj profesionist și a obține un preț avantajos.

După cum vezi , este vorba despre CÂȘTIG – de calitate, de timp și de bani. Iar la Expo Top Construct ai numai de câștigat! Pentru că ai de unde să alegi ușile perfecte pentru dormitorul, livingul, baia și bucătăria ta!

Expo Top Construct te învață cum să alegi o ușă de interior!

Primul criteriu este stilul!

 sau ce model se potrivește cel mai bine designului camerei în care va fi încadrată.

Materialul ales poate fi din lemn, sticlă sau chiar o combinație a celor două. 

Nivelul de izolație!

Apoi, este important să izolezi fonic și termic spațiul delimitat de ușă.

Crești astfel gradul de confort al locuintei și reduci costurile legate de încălzire.

Câtă lumină dorești să pătrundă în cameră?

În încăperile care nu sunt luminate natural, este de preferat  o ușă care conține sticlă, fie ea opacă sau translucidă.

Totuși, folosirea sticlei pentru ușa de la baie nu este recomandată, pentru a se păstra o atmosferă de intimitate. Dar ușile interioare cu geam din zona sufrageriei, vor adăuga eleganță spațiului.

Pentru un plus de farmec în dormitor, o ușă cu elemente decorative este minunată.

În baie  sau în bucătărie,  închiderea ușilor trebuie sa fie cât mai etanșă, pentru a evita pătrunderea mirosului de mâncare și a aburilor în restul locuinței. 

Culoarea ușilor de interior o vei alege în funcție de paleta cromatică a spațiului respectiv.

Optezi fie pentru modele în culoarea predominantă a amenajării, fie într-o culoare contrastantă, precum albul, negrul sau culoarea nucului.

Într-un cămin clasic, designerii de interior propun ușile cu detalii elegante și canturi. Pentru o amenajare modernă, modele e bine să urmeze o linie simplă, pe principiul ‘’ mai puțin înseamnă mai mult ‘’.

Materialul perfect pentru ușa ta interioară este?

Oferta de uși de interior este atât de bogată, încât poate fi dificil să optezi între uși din lemn masiv, MDF, furniruit sau laminat. Desigur, ușile din lemn masiv arată luxos, deci costă mai mult decât alte tipuri. 

Raportul calitate preț înclină balanță către ușile de tip MDF, pentru concepte unice de design și o mare durabilitate.

Ușile din sticlă sau cele cu inserții de sticlă sunt o opțiune ideală atât din punct de vedere funcțional, cât si decorativ pentru spațiile mici sau pentru cele unde este necesară pătrunderea luminii.

O ușa exclusiv din sticlă poate rămâne simplă sau poate fi personalizată prin șablare sau chiar pictare. Decorarea poate ajunge până la inserții de vitraliu, pentru o notă de eleganță clasică.

Uși interioare cu balamale sau fără?

Ușile cu balamale pot să se rotească în afară sau în interior și sunt, de obicei, realizate dintr-un miez solid. Acest material este un bun izolator fonic, pentru că, nu-i așa, intimitatea și liniștea sunt esențiale în spațiul numit Acasă. 

Fiabilitatea mecanismului fără balamale oferă posibilitatea ca acest tip de ușă să fie  integrată într-un design tradițional și chiar cu accente vintage, dar și adaptat stilului contemporan

De asemenea, aceste uși sunt echipate cu diferite elemente: grile, arcuri, modele de sticlă. Sunt uși de interior potrivite atât pentru dormitor, cât și pentru baie ori bucătărie.

Da, ușile interiore îți oferă o posibilitate relativ ieftină și simplă de a redecora un spațiu și de a-i oferi o nouă personalitate!

Iar dacă acum îți construiești o casă, sperăm ca acest ghid despre cum să alegi o ușă de interior îți va fi de folos.

Nu uita că te așteptăm în Valea Cascadelor, nr.23, sector 6, București – Tur virtual 360 grade – ExpoTop Construct , ori de câte ori ai nevoie de materiale pentru amenajări interioare și exterioare.

Produse românești și de import, de cea mai bună calitate, la cel mai bun preț de pe piața materialelor pentru casă.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare