Lavoare baie pe blat sau încastrate potrivite pentru casa ta

Atunci când ne dorim să avem o baie funcțională și cât mai practică, e bine de luat în calcul fiecare element din cadrul acesteia. Din acest motiv, lavoarul este la fel de important ca și celelalte elemente funcționale dintr-o baie. Un lavoar de calitate poate ajunge la costuri considerabile, de aceea este bine sa ne gândim cum se potrivește, în funcție de spațiul ce îl avem.

Cum alegem un lavoar în funcție de spațiul existent.

Sunt mai multe aspecte ce trebuie luate în considerare, pentru alegerea unui lavoar potrivit pentru baia ta. Spațiul unde se montează lavoarul, designul sau materialul din care este făcut are o importanță deosebită. Sunt modele de lavoare care se pot încastra în blat, sau unele care se pot monta pe blat. Este foarte relevant dacă baia ta este mică sau dispune de un spațiu mare. Atunci când renovezi îți poți crea spațiul după bunul plac, sau după cum îți este mai practic, însă un lavoar pe blat se va potrivi perfect într-o baie spațioasă. Sunt multiple tipuri de design ce se orientează spre lavoarele pe blat, cu diferite forme: ovală, pătrată, rotundă. Atunci când spațiul nu este o problemă, se poate jongla perfect în funcție de stilul băii tale. Dacă ai o familie numeroasă, poți să optezi pentru două lavoare și un blat mare, unde se pot depozita lucruri. Sau dacă preferi să nu ai un blat generos, o altă opțiune o reprezintă etajerele unde se pun cutiile de depozitare cu lucrurile utile.

Dar atunci când spațiul destinat băii este redus, de regulă nu se recomandă un lavoar cu blat prea mare, deoarece se va crea senzația de înghesuială și un mediu ostil. De regulă, se potrivesc foarte bine lavoarele încastrate în blat, sau cele ce se pun la nivelul blatului, fără a lăsa un spațiu mare de depozitare. Optimizarea spațiului este extrem de importantă, pentru a creea un mediu practic, funcțional și plăcut, fără să îl aglomerezi inutil. Uneori, cu cât este mai simplu, cu atât este mai primitor și mai echilibrat tot spațiul din baie.

Tipuri de lavoare și modul de selecție a acestora.

Se produc din ce în ce mai multe tipuri de lavoare, ca și design și formă, în funcție de cererile de pe piață și a nevoii de adaptare la inovație. Pentru că de cele mai multe ori, designul este un factor decisiv pentru alegerea acestuia, există multe modele specifice stilului dorit. Caracterizate în funcție de forma acestora, lavoarele pot fi ovale, pătrate sau dreptunghiulare. Iar în funcție de montaj, acestea pot fi suspendate sau încastrate în blat.  

Sunt foarte apreciate lavoarele care se montează pe blat, datorită faptului că au un design aparte, care iese în evidență și oferă un plus de valoare și apreciere pentru baia ta. Dacă dispui de un blat generos, cu atât mai bine pentru impactul dorit. Dar și lavoarele încastrate sunt căutate pentru stilul elegant și subtil, care se încadrează la foarte multe stiluri de baie, fiind ușor de adaptat la dimensiuni și design.

Ce tip de lavoar se potrivește cu stilul din baia ta.

Stilurile diferite pentru baia ta sunt perfect conturate de alegerea lavoarului din baie. Dacă apreciezi stilul rustic, vintage, minimalist sau modern, un lavoar adecvat poate sugera perfect nota definită de designul băii tale. Astfel mobilierul ales în baie, se va încadra perfect cu blatul destinat lavoarului, pentru a contura echilibrul dorit.

Pentru un design minimalist, elementele vizuale nu vor fi multe, iar lavoarul trebuie să contureze o notă perfectă pentru vizual, ce subliniază inovația. Se poate opta totodată pentru un material al lavoarului, care se curăță rapid și este ușor de întreținut. De cele mai multe ori, este bine să îmbinăm perfect utilul cu plăcutul. 

Dacă se alege un design modern și beneficiezi de un spațiu generos, atunci un blat de marmură ar pune în valoare stilul inedit, alături de o formă a lavoarului mai specială. Iar stilul vintage este foarte bine conturat de lavoare și blaturi cu motive din lemn, ceramică, sau note de bronz și cupru.

Forma lavoarului se corelează cu stilul băii tale.

Lavoarul rotund pe blat este unul dintre produsele care se încadrează cel mai bine, la majoritatea tipurilor de design. Reprezintă un mod potrivit de a contura o baie modernă, la costuri mici și în spații reduse.

Lavoarul dreptunghiular se încadrează într-un spațiu mai generos, care surprinde un stil mai atipic, ce se concentrează mult pe aspectul modern, cu o structură elegantă. 

Lavoarul încastrat poate da o formă specială băii tale, prin modul subtil dar special conturat de materialul din care este făcut, eleganța fină punând accent și pe blatul care îl conturează.

Lavoarul pe blat cu efect de marmură poate contura un stil aparte, minimalist, care să ofere o altă notă lavoarului, datorită eleganței și a formei diferite, care pune în valoare baia.

O varietate de lavoare pentru baia ta, le poți găsi în Complexul nostru expozițional din Valea Cascadelor, nr.23, sector 6, București.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare