Modele de mobilă de bucătărie modernă. Idei de amenajare

Spațiul din bucătărie a ajuns să fie unul în care ne petrecem foarte mult timp și din acest motiv este important să ne gândim la utilitatea acestui spațiu, nu doar la designul lui. 

Mobila de bucătărie a ajuns să fie gândită la nivel funcțional, pentru fiecare spațiu în parte, fiind făcută pe comandă și optimizând spațiul în mod util. Dacă ești pasionat de gătit, funcționalitatea bucătăriei tale va conta foarte mult, din acest motiv te vei axa pe fiecare piesă din încăpere, pentru a crea un mediu echilibrat, organizat și perfect încadrat. Și pentru a face dintr-o bucătărie un mediu plăcut, unde să-ți petreci timpul gătind, e important să acorzi o atenție deosebită mobilierului de bucătărie.

Amenajarea bucătăriei depinde foarte mult de bugetul alocat, de tipul de material ales pentru mobila de bucătărie, dar și de nuanța aleasă. 

Avantajele mobilei de bucătărie la comandă.

Mobila de bucătărie îți conturează ideile și creativitatea de a aduce un plus de inovație în casa ta și de a crea un confort pentru momentele când gătești. Atunci când alegi să îți faci o mobilă de bucătărie pe comandă, îți poți alege dimensiunea potrivită spațiului tău, optimizând fiecare parte din încăpere. Pentru că fiecare casă este unică, mobila de bucătărie pe comandă îți permite să-ți alegi culoarea potrivită, stilul mobilei, calitatea materialelor, cât și modul practic de a-ți organiza spațiul.

Alege stilul de mobilă de bucătărie destinat spațiului tău.

Spațiul destinat bucătăriei este cel mai important criteriu pentru a alege mobila de bucătărie potrivită. Dacă dispui de un spațiu redus pentru bucătăria ta, atunci mobila trebuie să contureze perfect cadrul. După ce planul bucătăriei este făcut și cunoști detaliile de amplasare a electrocasnicelor, mobila de bucătărie trebuie gândită în mod practic, util și ușor de accesat. Corpurile de mobilier care încadrează electrocasnicele sunt la mare căutare, atât pentru design, cât și pentru modul practic de a le încadra. 

Culorile deschise sunt cele mai recomandate pentru o mobilă de bucătărie unde spațiul este redus, tocmai pentru a oferi luminozitate și un cadru armonios. Mobila de bucătărie albă, va aduce un plus în casa ta și este potrivită în special pentru spațiul redus. Mobila de culoare albă nu se demodează repede, stilul deschis și luminos te va cucerii și îți va oferi mediul perfect pentru a găti cu plăcere.

Bucătăriile open space – o alegere ideală.

Extrem de populare sunt bucătăriile open space, care dau o notă modernă casei tale, ajută să deschidă spațiul și se conturează perfect și pentru un cadru redus. Mobila de bucătărie pentru spațiile open space pot varia între stilul clasic și modern. Acestea se conturează pe ideea de bază a casei, optând pentru culori uniforme, care se încadrează cu sufrageria. Stilul liber și uniform al bucătăriilor open space sunt extrem de frumoase, oferind linii perfect conturate care pun în evidență casa. Toate micile detalii trebuie gândite dinainte, pentru a încadra electrocasnicele într-o manieră utilă și benefică, dar și pentru a crea rafturi sau spații destinate pentru fiecare obiect din bucătărie. 

Sunt foarte multe avantaje vizuale pentru o bucătărie open space, iar mobila de bucătărie făcută pe comandă, cu dulapuri mari și mânere în contrast sunt soluția perfectă. Hota pentru bucătăriile open space este un aspect extrem de important, deoarece este nevoie de o hotă suficient de puternică pentru a elimina mirosurile din bucătărie. 

Ce material alegi pentru mobila de bucătărie: Pal și MDF. 

Materialul din care este făcută mobila de bucătărie este foarte important, iar criteriul de alegere este stabilit de bugetul alocat. Mobila de bucătărie din pal este cea mai solicitată, fiind mai accesibilă pentru fiecare. O importanță deosebită trebuie acordată pentru alegerea balamalelor, deoarece acestea vor fi extrem de utilizate și dacă sunt de calitate, va ajuta foarte mult.

Atunci când dispui de suficient spațiu pentru bucătăria ta, mobila aleasă poate varia foarte mult în funcție de stilul casei tale, cât și de creativitatea ta. Aici poți să-ți structurezi ideile și să îți creezi un mediu de lucru util, dar inovativ, axat pe diferite nuanțe.

Diferențele dintre PAL și MDF sunt date de textură și rezistență. Din acest motiv PAL-ul nu este așa dens ca și MDF-ul și rezistă mai puțin la solicitări repetate, ține mai slab șuruburile și cuiele, suportă greutăți mai mici. Iar cantul (marginea plăcii, de aproximativ 10-15mm) nu este rotunjit și nu se poate freza ca și la MDF. Iar o posibilitate ce o are doar MDF-ul este capacitatea de a fi înfoliat, ceea ce îl face extrem de util în baie, unde este mai multă umezeală. Fiind vopsit, MDF-ul este de obicei lucios, dar chiar dacă PAL-ul are texturi mai apropiate de lemnul natural, acesta poate fi și lucios sau colorat. De aceea nu sunt atât de mari diferențe vizuale între PAL și MDF și pot fi confundate. 

Atunci când dorești să-ți optimizezi bugetul, se recomandă să alegi PAL pentru componentele care nu se văd (rafturile din interior, pereți laterali, structuri de susținere) și MDF pentru fața ușilor, blaturilor și rafturilor. Finisajul cantului unei plăci din MDF te va încânta mai mult, decât din PAL. E important să te poți baza pe sfaturile pricepute ale celor care fac mobila de bucătărie la comandă, pentru a te ajuta să-ți alegi mobila potrivită.

Importanța accesoriilor pentru mobila ta de bucătărie.

Este extrem de important să alegi accesorii de calitate pentru bucătăria ta. Foarte apreciate sunt balamalele Blum, care pot fi standard sau cu blumotion. Sertarele pot fi alege cu glisiere Blum standard sau cu amortizare. Blatul ales poate fi termorezistent, iar nuanța acestuia trebuie să se îmbine perfect cu restul culorilor folosite. Sertarele pot avea glisiere Blum standard sau cu amortizare. Bucătăriile sunt mai interesante cu sistemul de iluminare led montate la baza corpurilor suspendate.

La prima vedere, e posibil să nu realizezi importanța feroneriei pentru mobilierul de bucătărie. Având în vedere ca în bucătărie se folosesc foarte des ușile și sertarele de la mobilă, s-ar putea să te deranjeze trântirea zgomotoasă a ușilor, deschiderea grea a sertarelor, sau balamalele care se lasă în timp. Din acest motiv, ar fi indicat să te gândești de la început ce tip de accesorii alegi, având în vedere că este mobilierul cel mai utilizat din casă. Chiar dacă costurile sunt mai mari pentru acest tip de balamale, în timp îți vei da seama că a meritat să investești de la început într-o feronerie de calitate.

Cum poate deveni bucătăria mai eficientă prin accesoriile alese?

Sertarele pot fi extrem de eficiente și utile, odată ce au soluții inovative de glisare, cum sunt cele de la Blum. Acestea oferă o glisare lină și sunt extrem de practice într-o bucătărie. Balamalele Blum au un rol esențial în proiectele de mobilă de bucătărie, perfect conturate prin funcționalitate și design modern. Feroneria aleasă pentru dulapurile suspendate din bucătărie este foarte importantă, pentru a folosi aceste dulapuri în siguranță. Multe lucruri pot contribui la deteriorarea ușii, de aceea o feronerie de calitate ajută foarte mult la menținerea și rezistența în timp.

Ce nuanță se potrivește pentru bucătăria ta?

Avantajul unei mobile de bucătării făcute la comandă este diversitatea care te poate ajuta să-ți conturezi stilul casei tale. Culoarea mobilei tale de bucătărie îți poate structura perfect ideea modernă, minimalistă, clasică sau inovativă. 

Spațiul destinat bucătăriei este primul criteriu ce trebuie luat în calcul atunci când te gândești la nuanța mobilei de bucătărie. Pentru a crea un spațiu armonios și deloc încărcat, la spațiile mici sunt indicate culorile deschise, care să aducă o luminozitate aparte.

Pentru spațiile mari, paleta cromatică este vastă și alegerea unei culori se face în funcție de stil, viziune, mod de amplasare și bun gust. În această perioadă se caută culoarea vernil pentru cei ce își doresc o bucătărie modernă, cu un plus de efect. Acest stil caracterizează eleganța, bunul gust și viziunea spre noutate și dezvoltare. Este un stil potrivit pentru iubitorii de mobilă de bucătărie artistice, diferite și totodată elegante.

Pentru bucătăriile open space, care se încadrează într-o casă în stil clasic și totodată somptuos, definit de calitatea bunului gust, mobila de bucătărie stil lemn va fi mereu opțiunea potrivită. Culoarea lemnului creează o eleganță caracteristică într-o bucătărie și o definește frumos și deschis cu restul casei. Culoarea lemnului cu nuanțe de alb sau gri vor face combinația potrivită pentru acest tip de mobilă de bucătărie. Eleganță, stil, personalitate definite într-un singur decor.

Mobila de bucătărie din stilul contemporan creează o armonie ideală pentru o casă, mai ales când spațiul destinat mobilei de bucătărie este generos. Aici nuanțele de negru denotă o calitate superioară de rafinament și va avea mereu un efect impresionant.                

Indiferent de stilul ales pentru mobila de bucătărie, efectul final perfect conturat în armonie cu casa ta contează foarte mult, cât și stilul ce te reprezintă. Iar pentru că o mobilă de bucătărie o alegem pe timp îndelungat, ar fi chibzuit din partea noastră să alegem produse calitative, de care să fim mulțumiți și pe viitor.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare