Parchetul din lemn stratificat – Despre culori și avantaje

Parchetul stratificat este tot mai solicitat, datorită calității și a structurii acestuia, fiind un produs din lemn, în două sau trei straturi. Grosimea parchetului începe de la 10 mm și poate depăși 14 mm. Partea bună a lucrurilor este că parchetul stratificat se poate recondiționa, astfel obținând un aspect cu totul aparte. Spre deosebire de alte tipuri de parchet mai accesibile, cel stratificat este cald la atingere, datorită structurii din lemn.

Parchetul dublustratificat și parchetul triplustratificat.

Prima diferență dintre cele două tipuri de parchet o face numărul de straturi din care este compus, însă diferența considerabilă apare în special la partea de recondiționare, cel dublustratificat format din două straturi are capacitatea de a se recondiționa de maxim 3 ori, pe când cel triplustratificat se poate recondiționa de mai multe ori. Cel mai de interes parchet triplustratificat a devenit cel de 14 mm, datorită dublurii stratului de uzură consistent, care asigură o durabilitate mai mare în timp.

O diferență considerabilă dintre un parchet masiv uzual și parchetul stratificat Tarkett este definit de structură. Plusurile parchetului stratificat Tarkett este dat de cele 3 straturi de lemn suprapuse cu fibră orientată la un unghi de 90 de grade. Toate cele trei straturi compuse 100% din lemn deosebit de calitativ, reprezintă un avantaj pentru toți iubitorii de calitate superioară. Pentru construirea straturilor parchetului stratificat se folosește brad, pin sau molid.

Calitățile parchetului stratificat Tarkett sunt incontestabile și se raportează la prețul acestuia. Acest tip de parchet este stabil, sigur și durabil, ușor de montat, cu sau fără adeziv, prin îmbinarea plăcilor cu ajutorul sistemului T-lock, asigurând îmbinări aproape insesizabile. Parchetul Tarkett poate fi ales în funcție de dimensiuni și nuanțe, în mai bine de 150 posibilități și acestea au la baza 6 tipuri diferite de lemn tradițional și exotic.

Ce nuanțe de parchet stratificat fac o cameră să pară mai spațioasă?

Nuanța deschisă a parchetului stratificat din stejar oferă spațiului tău deschiderea de care are nevoie, claritatea și curățenia care să-l pună în valoare. E de apreciat culoarea acestui parchet, deoarece se încadrează perfect cu stilul casei tale, în special atunci când ai un spațiu redus. Dacă îți dorești încălzire în pardoseală, parchetul din lemn de stejar poate fi montat și pentru acest tip de principiu. Totuși încălzirea în pardoseală ar trebui să fie concepută cu mare grijă, pe suprafața parchetului să nu se depășească temperatura de 25°C.

Alte tipuri de parchet stratificat precum fagul și arțarul, nu sunt recomandate pentru încălzirea în pardoseală, pentru că au o sensibilitate mai ridicată la temperatură.

Parchetul stratificat din stejar rezistă bine în timp, iar urmele vizibile de uzură pot fi ușor de recondiționat, fiind suficient să înlocuiești stratul deteriorat și să acoperi după aceea placa cu lac. Plăcile mari de parchet din stejar oferă un stil superb și elegant, care pune în valoare fiecare piesă de mobilier, datorită aspectului curat și deschis.

Atunci când vrei să alegi o nuanță de parchet stratificat, e bine să te gândești la spațiul unde acesta se încadrează, cum este gândit și cât este de mare. Toate aceste criterii te vor ajuta să iei decizia potrivită pentru tine. Chiar dacă de multe ori ne plac anumite culori și ni le-am dori, foarte des se întâmplă să nu fie potrivite pentru spațiul casei noastre și să nu îl punem în valoare cum trebuie. E foarte important impactul ce acest parchet superb îl poate crea, dacă îi alegem locul ideal pentru a fi montat. 

Culorile deschise ale parchetului stratificat vor fi cel mai ușor de încadrat în orice tip de încăpere. Dar dacă ai un spațiu mic unde dorești să îl conturezi cu ajutorul parchetului stratificat, ideal ar fi să alegi nuanțele deschise. Astfel parchetul stratificat din stejar e alegerea cea mai bună pentru a contura un spațiu mai mare decât este în realitate. Și dacă eleganța și simplitatea este pentru tine, atunci ai încă un motiv în plus pentru a-l alege.

Ce impact au nuanțele închise de parchet stratificat? 

Culorile închise ale parchetului stratificat oferă senzația unei inovații, a unui impact vizibil, iar o calitate superioară a parchetului îți aduce cu siguranță un plus de valoare pentru casa ta. Însă optimizarea spațiului este extrem de important, atunci când alegem o culoare închisă pentru parchetul stratificat. Sunt multe aspecte care trebuie luate în calcul pentru a avea rezultatul dorit. Culoarea pereților este un criteriu important atunci când alegi parchetul. Dacă adori nuanțele puternice și îți plac contrastele, atunci acest tip de parchet e pe gustul tău, dacă se încadrează în stilul casei tale. 

Beneficiile unui parchet stratificat în nuanțe închise sunt multiple, acesta pune în valoare celelalte culori prezente în cameră, dacă spațiul este deschis și luminos. Dar dacă nu ai luminozitatea potrivită în camera ta, atunci acest tip de parchet îți poate contura un efect de îngustare a camerei. Nuanța închisă a parchetului stratificat oferă nota de modernizare de care orice casă are nevoie, iar pentru un efect mai călduros, se poate alege culoarea brun – roșiatic.

Dacă spațiul camerei tale te condiționează, acest tip de parchet nu va putea să îți ofere vizual un plus de valoare pentru casa ta, deoarece nu este recomandat pentru apartamentele mici. 

Mobilierul din încăpere este foarte important atunci când vrei sa îți montezi un parchet stratificat de culoare închisă, deoarece acesta poate să se modeleze perfect sau poate să creeze o discrepanță imensă. Din acest motiv, dacă îți plac culorile stridente pentru mobilier, trebuie să acorzi o atenție mare la tipul de parchet ales. Este complicat să creezi armonie acolo unde sunt prea multe contraste diferite. Tematica este extrem de importantă, de aceea parchetul stratificat în nuanțe închise se completează perfect cu nuanțe similare de lemn sau tente de crem, gri sau maro.

Avantajele unui parchet stratificat de calitate și ușurința în montaj.

Dorința cea mai mare pentru fiecare casă este să îi aduci un plus de valoare și să creezi înăuntrul ei un mediu plăcut, practic dar extrem de confortabil și frumos. E plăcerea fiecăruia dintre noi când ne întoarcem acasă de la munca și avem parte de tot ce am construit mai plăcut pentru ochii noștri, cât și pentru psihicul ce are nevoie de confirmări și momente de relaxare. Din acest motiv este important să mizăm pe calitatea parchetului stratificat atunci când facem alegeri pentru o rezistență pe termen lung. 

Doar atunci când investești timp și aloci un buget considerabil pentru a avea calitatea dorită, poți să ai pretenția ca acel lucru să dureze pe o perioadă îndelungată. 

Un parchet stratificat de lux este o pardoseală din lemn nobil, special conceput pentru eficiența și designul aparte, cât și pentru alte beneficii incontestabile.

Avantajele parchetului stratificat sunt evidențiate de calitatea superioară, de rezistența în timp a parchetului, de căldura oferită, cât și de posibilitatea de a fi recondiționat. Garanția oferită pentru parchetul stratificat este de luat în calcul, de fiecare dată când îl achiziționăm. Dacă ne dorim calitate pe termen lung, trebuie să ne raportăm cheltuielile la anii de garanție, deoarece în tot acest timp știm că nu mai avem o grijă în plus când vine vorba de pardoseală. Din acest motiv, cei de la Tarkett oferă o garanție de până la 30 de ani.

Un parchet stratificat de lux este extrem de durabil în timp, datorită materiei prime utilizate, a modului de prelucrare a lemnului cât și a tratamentelor la care este expusă suprafața lemnului.

Montajul parchetului stratificat este extrem de important. Parchetul Tarkett este montat fără nevoia de a fi lipit, prin îmbinarea plăcilor cu ajutorul unui sistem de ultimă generație T-lock, care oferă o îmbinare perfectă, rezistentă, aproape insesizabilă.

Pentru un montaj perfect, trebuie să te asiguri că spațiul destinat montajului este fără defecte și extrem de stabil. Parchetul stratificat Tarkett poate fi montat și peste pvc, parchet laminat, mocheta subțire sau gresie.

Principalele criterii pentru a alege culoarea ta de parchet stratificat.

Sunt mulți amatori de parchet stratificat alb, fiind un nou trend pentru acest tip de model, datorat în special impactului de perfecțiune și curățenie creat. Un decor simplist și nu prea aglomerat cu lucruri, îmbinat cu parchetul stratificat alb, poate fi tot ce ai nevoie pentru un rezultat perfect.

Sunt multe posibilități de decorare atunci când ai un parchet stratificat alb, deoarece există multă luminozitate, deschidere și potențial de îmbinare a contrastelor. Acest tip de nuanță este indicat în special pentru spațiile mici, sau camerele care nu au suficientă luminozitate. De altfel simbolistica albului este extrem de bine percepută, exprimând o ambianță pozitivă, caldă, primitoare și pură. Chiar dacă te gândești că este greu de întreținut, un parchet stratificat de calitate poate fi chiar ușor de curățat și se poate păstra curat aproape tot timpul. Desigur că familiile cu mulți copii vor prefera mai degrabă alte nuanțe pentru parchetul stratificat, deoarece albul poate evidenția mai repede fiecare pată sau creație a copiilor.

În schimb o nuanță de nuc pentru parchetul tău stratificat poate să îți ofere plusul de care ai nevoie, schimbarea de impact sau doar doza de energie necesară când ajungi acasă. Acest tip de nuanță pentru parchet este indicată desigur pentru spațiile mari, deschise, lejere și aerisite. 

 Parchetul de merbau este o pardosea de lux, care oferă într-adevăr un aspect unic, prețios, special și diferit. Dacă ești în căutarea unui parchet special, atunci acesta este stilul tău, iar culoarea lui este într-adevăr autentică. Dacă vrei să fi diferit, cu siguranță te reprezintă.

Pentru a-ți contura un aspect prietenos în cadrul spațiului tău, care să îți reflecte personalitatea sociabilă și deschisă spre nou, culoarea parchetului de frasin te reprezintă cu siguranță. Culoarea acestui tip de parchet se potrivește pentru multe stiluri și tematici ale unei case și se mulează cel mai bine la schimbările din casă.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare