Top 5 stiluri de amenajare interioară în 2023

Inspirația este primul pas spre a avea un design revoluționar pentru un nou an. Tendințele prevăzute pentru perioada următoare reprezintă o combinație modernă de îmbinare a elementelor din mediul natural. Surprinzător, evoluția în materie de design duce spre o modernizare a elementelor naturale specifice. Omul își dorește o reîntoarcere la conexiunea cu mediul, la apartenență și confort. Specialiștii au intuit tendințele din acest an cu un design interior al locuinței, proiectat pe funcționalitate și amprentă originală.

Toți cei care plănuiesc renovări de amploare pentru anul 2023 pot fi ajutați de ideile noilor tendințe, prevăzute de designerii din domeniu. Fie că vei alege să te inspiri din sugestiile noilor tendințe sau vei avea un designer de interior, cel mai important e să alegi ceea ce te reprezintă. Alege să oferi o notă personală spațiului tău, în special pentru elementele decorative.

Noile tendințe în designul interior 

Preferințele pentru funcționalitatea locuinței primează în majoritatea cazurilor. Dorința de a avea un nivel superior de confort înseamnă implementarea de noi funcționalități și idei creative. Această etapă înseamnă un plus de efort și stabilirea funcționalităților dorite, încă de la început. 

Pentru anul 2023, ideile de design pun accent pe elemente decorative prietenoase cu mediul înconjurător.

Nuanțe decorative deschise și calde 

Pentru tendințele acestui an se aleg nuanțele deschise, care oferă spațiului un plus de confort și o eleganță aparte. Printre cele mai recomandate sunt nuanțele de roz pastel, crem, maro și mov. Toate aceste nuanțe care sunt inspirate din natură sunt primele propuse pentru decorațiunile interioare.

Nuanța lemnului este des întâlnită în decorațiunile interioare, iar acest lucru se reflectă în toate tipurile de amenajări alese. Începând de la alegerea parchetului, până la decorațiuni interioare precum corpuri de iluminat cu specific din natură. Se aleg decorațiuni pentru întregirea spațiului, precum alegerea unor vaze cu elemente din natură, draperii de nuanță deschisă, pături sau ghivece cu flori. Fiecare element poate pune în valoare spațiul, iar acest stil natural plin de căldură și lumină, e un mare plus.

Tapetul, țesăturile sau covoarele care redau peisaje din natură, fie frunze sau animale sunt cu specific pentru tema naturii. Un stil original vine cu o amprentă personală și reprezentativă. Un plus de creativitate ajută mult să oferi o calitate superioară spațiului tău.

Linii perfect structurate și precise 

Pentru iubitorii de linii perfect conturate, un stil clasic și totodată cu note creative, această tendință simetrică se potrivește de minune. Acest tip de stil se completează perfect cu diferite decorațiuni, care conturează rafinamentul și totodată eleganța. Se păstrează un design clasic pentru interioare, dar care inspiră la lux și modernism. 

Marmura și gresia decorativă sunt principalele elementele care se potrivesc acestui stil. 

Astfel interioarele se vor păstra formale, având totodată un aspect luxuriant și modern. Pentru spațiile din baie sau bucătărie, gresia tip marmură poate fi înlocuită cu gresia mozaic care oferă un aspect primitor și călduros.

Design conturat din țesături sau hârtie

Corpurile de iluminat care au tendințe inspirate din natură au fost mereu pe trend. Acum însă utilizarea lor sunt tot mai des întâlnite în amenajările interioare. Conturul acestora denotă naturalețe, un mediu cald și primitor și totodată foarte modern.

Acest stil implică un accent puternic pe produse decorative, lustre, accesorii, dar și pe tonuri de culoare neutre. În același timp, ideea se axează tocmai pe mult lemn și țesătură, în definirea unui stil autentic și natural. Multe dintre corpurile de iluminat sunt din pânză, hârtie sau au o nuanță similară. 

Pentru a stabili acest stil, unele spații se concentrează să pună în valoare luminozitatea și căldura oferită de natură. Din acest motiv, materialele naturale utilizate sunt importante, iar parchetul este principalul element folosit pentru sol.

Pentru dormitor, notele creative ale elementelor decorative duc la crearea un spațiu incredibil frumos și totodată aerisit. Nu ai nevoie de prea multe lucruri, doar elemente de impact ce oferă spațiului confort și bun gust.

Accent pe decorul din piatră

Piatra a fost și va rămâne un punct de reper pentru majoritatea decorațiunilor interioare. Designul aprofundat de finisarea pietrei duce la un tipar de stil mai atipic, dar de mare impact. E un element care reușește să se păstreze pe linia proiectelor conturate de specialiștii în decorațiuni interioare.

Atunci când subliniem tendința unui stil apropiat de natură, evident că piatra își găsește locul în multe proiecte de acest gen. Mai nou, designerii pun accent pe utilizarea pietrei chiar și la pervazele ferestrelor, blaturilor sau a tocurilor de uși. Aici se recomandă piatra naturală.

Pentru multe alte decoruri, gresia decorativă care imită piatra, este soluția cea mai comună și mai puțin costisitoare. Spațiile devin atemporale și totodată durabile.

Originalitate prin contraste și texturi cromatice

Alegerea contrastelor și a texturilor cromatice funcționează perfect pentru cei care își doresc să-și contureze spațiul diferit. E o tendință care s-a lansat acum ceva timp, dar care se va dezvolta destul de mult și în acest an. Un stil mai nou, cu vibe tânăr și pasional, care iese din tiparul stilului clasic.

Obiectele de decor sunt aici multiple și corpurile de iluminat au o structură minimalistă, sau se evidențiază printr-o trăsătură specifică.

Aceste spații cromatice oferă personalitate unui spațiu, iar culorile vii primează. De la elemente decorative de pe perete până la alegerea parchetului, totul trebuie să fie echilibrat.

Există și un accent pus pe spațiile monocromatice, iar aici totul este conturat pe aceeași linie ca și nuanță principală.

Recomandările specialiștilor în materie de nuanțe

Câteva nuanțe se vor păstra în fruntea clasamentului pentru anul 2023. Principalele culori calde precum roșu, galben și portocaliu vor inspira spre o tonalitate caldă. Subliniază noutatea și totodată confortul, dar acestea sunt cele mai dificile nuanțe care pot fi combinate într-un spațiu.

Culorile obiectelor decorative vintage vor rămâne la fel de importante ca și până acum. Datorită caracterului unic pe care îl au, aceste elemente sunt considerate scumpe și rafinate.

Lumina naturală oferită de ușile glisante

Sticla este un element ce câștigă teren pe toate planurile decorațiunilor interioare. Principalul avantaj al sticlei este că poate oferi lumină naturală. Un spațiu poate avea mult de câștigat dacă are lumină naturală. 

Pe lângă aspectul mărit al spațiului, sticla pune accent pe rafinament și îți oferă șansa de a te conecta într-adevăr cu natura. Mai multă luminozitate și mai mult spațiu pentru casa ta. 

În amenajările interioare, lumina naturală a devenit unul dintre punctele cheie ce definesc stilurile moderne.

Ușile culisante îți redau posibilitatea de a te bucura de natură. Iar atunci când ai o priveliște impresionantă, e chiar păcat să nu profiți de ea. 

Folosirea oglinzilor reprezintă totodată un aspect important în finisarea decorațiunilor interioare. Tocmai pentru a pune accent pe lumină și pe spațiu, oglinzile se folosesc din ce în ce mai mult. Îți poate îmbunătății starea de spirit și starea de confort în care te afli, la tine acasă.

Stilul personal contează foarte mult atunci când adopți o tendință. Este important să alegi un design care să-ți contureze personalitatea și să te ajute să te simți perfect în casa ta. Un aspect important, care nu trebuie neglijat sunt materialele utilizate și calitatea acestora. Alege Expo Top Construct pentru a avea opțiuni nelimitate în alegerea produselor dorite, cu garanție asupra calității oferite. 

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare