Trenduri noi în gresie și faianță pentru baia ta

Baia este un element cheie din cadrul unei case, mai ales că este o încăpere personală și inimă, nu doar un reper pentru musafiri. Această parte a casei tale nu trebuie ignorată atunci când vine vorba de alegerea unui design, corelarea obiectelor din interiorul ei sau alegerea stilului. 

De regulă, este indicat să alegi gresia și faianța potrivită pentru baia ta, mizând pe același stil curent din cadrul casei tale. De aceea e important să îți cunoști dorințele, dar în același timp, să nu eziți să optezi pentru inovație și creativitate. Alege cu gust și mizează pe calitatea potrivită pentru gresie și faianță, pentru a face diferența și a avea rezultate excelente. 

Alegerea gresiei potrivite se face în funcție de locul de montare, deoarece unele caracteristici depind de locul unde se va pune gresia. Umezeala care există la nivelul baii poate fi un criteriu definitoriu pe care să-ți consolidezi decizia. 

Sunt multe stiluri pentru o baie ideală, dar cele mai importante sunt cele care fac diferența, fie că optimizează spațiul, fie că aduc un plus la conturarea casei tale.

Gresia și faianța pentru baia în stil contemporan.

Stilul contemporan este unul dintre cele mai utilizate, datorită liniilor elegante și totodată calde din punct de vedere vizual, care mizează pe nuanțe ce creează un confort și o trăsătura rafinată specifică. Iar aici de cele mai multe ori, elementele care aduc un plus spre o nota de lux sunt accesoriile din baie, care pot fi alese tocmai pentru un efect impresionant. 

Gresia și faianța în acest tip de baie este ales în funcție de mărimea băii, de structura mobilierului de baie dorit, păstrând tonul stilat până la final, dar mizând de obicei pe nuanțe deschise inspirate din elemente specifice lemnului și pietrei. Liniile cat mai drepte și formele simple, aduc efectul dorit pentru o atmosferă realistică, dar totodată superbă.

Atunci când ai la dispoziție un spațiu mare pentru decorarea băii tale, poți alege în mod inspirat gresia și faianța care să se potrivească perfect pentru a contura un design rafinat, cu impact impresionant pe obiectele sanitare. 

Gresia de interior porțelanată rectificată cu aspect de piatră naturală oferă o nota deosebită pentru baia ta, fiind concepută pentru spațiile generoase. E genul de stil cu care nu poți da greș și este destul de ușor să se integreze perfect în tipologia casei tale. Accesoriile fac diferența, prin nuanțarea și evidențierea lor pentru efectul dorit.

Gresia și faianța pentru baia în stil eclectic

În plină expansiune, acest tip de stil este abordat de oamenii care doresc să ajusteze perfect cadrul băii lor într-o manieră mai diferită. Există mai multe modalități de a atinge acest design, pornind de la faianța și gresia aleasă până la detaliile legate de mobilier. 

Dacă îți dorești să păstrezi o notă reprezentativă, dar care totuși să rămână în liniile potrivite casei tale, alegerea cea mai eficientă poate fi conturată de gresia ce imită lemnul. Ți se potrivește perfect dacă ești genul care vrei sa ieși din tiparele unei băi obișnuite. Stilul electric se adaptează în funcție de tipologia fiecărei persoane, poate fi gândită la nivel de epocă, gusturi, sau alte tematici reprezentative pentru personalitatea ta. 

Atunci când îți place să ai libertate în exprimarea gusturilor tale, aici îți structurezi stilul băii după placul imaginației tale. Cel mai uzual și mai de efect stil eclectic merge pe varianta faianței și gresiei ce imită lemnul și dau aspect retro, conturat de mobilier sau obiecte mai rustice. 

Modelul de gresie ce imită parchetul este structurată pe mai multe culori, cele mai uzuale sunt cele ce imit stejarul, nucul și mesteacănul. Acest tip de gresie este unul ce poate înlocui cu succes pardoselile tradiționale și pentru alte încăperi din casa ta. Designul perfect integrat în baia ta, îți oferă inovația de care ai nevoie, pentru a aduce o nota calda și primitoare în casa ta, chiar și pentru momentele cele mai intime. Poți alege o gresie porțelanată de trafic intens, care se poate monta cu ușurinta chiar și atunci când alegi să ai încălzire în pardoseală. 

Gresia din interiorul băii tale care imită lemnul poate fi soluția perfectă pentru toți cei care doresc un efect elegant și în același timp de impact. Imitația de țiglă din lemn este pentru pasionații de natura, acest model fiind inspirat din frumusețea naturală a lemnului solid, transformând baia într-un loc de bine pentru corpul si mintea noastra. Poți să îți admiri baia și să te simți în natură atunci când îți cauți inspirație și momentul de liniște sau cand faci o baie în mediul tău perfect structurat. 

Pentru alegerea gresiei potrivite, trebuie făcută o diferență între utilizarea rezidențială și cea comercială. Este important să se evalueze clasa de rezistență la abraziune și să se definească nuanțele și culorile dorite. Gresia ce imită lemnul de culoare deschisă este cea mai potrivită pentru încăperile mici.

Pentru a contura perfect stilul eclectic, exista cateva elemente care îl caracterizează, deși paleta de culori poate varia, nuanțele neutre sunt cele mai utilizate pentru a uniformiza spațiul din baie. Pentru a contura perfect personalitatea fiecăruia, elementele decorative sunt cele care au un impact personal și sentimental și creează o idee originală pentru fiecare baie. Alegerea gresiei și faianței se face în funcție de stilul personal al fiecăruia, mizând pe eleganța și finețea fiecăruia, dar păstrând un design curat și perfect structurat.

Gresia și faianța pentru baia în stil scandinav

Acest stil a început să prindă contur și la noi chiar dacă el a luat naștere în țările nordice de mai bine de 60 de ani. Ideile principale care conturau acest stil erau funcționalitatea, simplitatea și minimalismul, perfect structurate pentru a da un efect curat și util. În timp, acest stil a prins o alta amploare și designul a început să inspire spre luminozitate, căldură, liniște. Chiar dacă multă lume evita să opteze pentru un design alb, s-a constatat că faianța și gresia alba poate oferi un impact foarte interesant, corelat de un stil elegant, care oferă o lumină aparte spațiului. 

Aceasta poate fi opțiunea ta, dacă se potrivește cu stilul casei tale. Aici se pot alege nuanțe de faianța și gresie ce se conturează frumos, lăsând celelalte elemente ale băii să ofere claritate și aspect curat. 

Prin alegerea unei gresii rectificate, se oferă vizual un aspect mai complet al pardoselii, prin unghiul perfect de 90°, obținut prin tăiere specială. Mozaicul de gresie porțelanată aduce un plus ambianței, amplificând impactul dorit. Este totodată o soluție practică pentru zona de duș, fiind recomandat și în lucrări complexe de amenajare interioara, datorate absorbției reduse de apă. 

Totuși printre cele mai solicitate căutări este gresia porțelanată cu imitație de marmura statuario, care conturează perfect suprafețe cu o naturalețe și frumusețe aparte. Pentru a realiza un mediu ce inspiră și e plăcut vizual, fiecare placă de gresie formează un stil atemporal. Acest stil este perceput că aducând un plus de curațenie și simplitate, care nu își pierde bunul gust și din acest motiv începe să fie la mare căutare. 

Pentru acest stil se folosește în special gresie în nuanțe de alb și gri, ce creează un interior luminos, cald și plin de lumină. Pentru accesorii și mobilier sunt extrem de folosite materialele similare cu lemnul și piatră.

Pentru stilul scandinav, cel mai important e să nu aglomerezi baia, ci să o structurezi într-o manieră practică și de impact. E necesar să se păstreze un aspect liber și să nu fie aglomerat inutil, deoarece impresia de spațiu aerisit este extrem de importantă.

Dulapurile cu oglinda pot aduce un plus pentru structura acestui stil, deoarece pot să să se alinieze perfect cu gresie și faianță de nuanțe deschise.

Gresia și faianță pentru baia în stil mediteranean

Baia în stilul mediteranean este un concept nou, preluat din mai multe tematici, unele sunt preluate succint sau parțial, fiind o combinație de stiluri cu influențe diverse: greacă, orientală, toscană. Fiecare stil are anumite caracteristici, care ajuta la alegerea gresiei și faianței potrivite, în funcție de nota dorită. O trăsătură comuna o reprezintă combinația de romantism și naturalețe, care oferă acel aer proaspăt de care ai nevoie.

Stilul mediteranean toscan este cel mai uzual, deoarece se axează pe nuanțe de piatră și lemn, creând un impact fabulos pentru încăpere, mai ales dacă sunt finisate cu decorațiuni vii din natură, flori sau plante.  Astfel se poate lua în calcul gresia porțelanată cu margini rectificate, finisaj mat, de culoare gri antracit, ce oferă un aspect extrem de realist, fiind produsă printr-o tehnologie digitală de ultimă generație.

Plăcile ceramice tip faianță, destinate montării pe perete sunt de mare impact în trăsăturile unei astfel de băi. Aceste plăci de faianță, de o calitate superioară, cu finisaj mat sau lucios, oferă încăperii tale o eleganță aparte. 

Băile în stil mediteranean grecesc, au și ele un impact deosebit pentru cei ce îl aleg. Acest stil este conturat de îndrăzneața culorilor alese, din acest motiv este foarte potrivit pentru persoanele cu o personalitate explozivă, care au ales și pentru interiorul casei lor anumite motive specifice, de impact. Culorile pregnante sunt albastru sau cobalt, iar pereții sunt de regulă decorați geometric. Gresia albastră ca și marea este la mare căutare pentru băile mari, deschise, care pot provoca un efect impresionant și unic.

Stilul mediteranean – provenal se inspiră din nuanțe dominante de crem, violet sau gălbui, iar tentele pentru gresie și faianță merg spre nuanțe de lemn și ceramică. În schimb la stilul mediteranean – oriental, motivele marocane sunt la mare trecere ca punct de reper și inspirație. Pe această temă, sunt din ce în ce mai multe tipuri de gresie și faianță cu astfel de caracteristici. 

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare