Parchet 2021 – ghid de cumpărături în tendințe

Tendințele pentru parchet în 2021 sunt și ele marcate de ceea ce am experimentat în 2020, un an atipic, încercat  de pandemia de Coronavirus și de izolarea la domiciliu.

Această situație ne-a forțat să ne schimbăm modul de lucru și felul în care ne bucurăm de casa noastră.
Anul 2021 aduce în designul de parchet 3 tendinte, ideale pentru orice tip de proiect de design interior. Acestea au menirea de a ne aduce armonie, liniște și libertate.

Pardoselile din lemn masiv sau laminate pe care le vom regăsi în case, apartamente sau spatii comerciale, sunt realizate în format mare, pentru a fi un punct de plecare vizual către restul finisajelor și  decorațiunilor interioare.

Modelele de parchet sunt mult mai dinamice decât în 2020 și sunt perfect adaptabile la orice estetică și preferință a unui designer de interior sau proprietar de imobil.

Dacă vorbim despre culoare, majoritatea colecțiilor de parchet vor cuprinde pardoseli din lemn natural sau parchet stratificat în nuanțe de alb și crem, care ne vor da senzația de spațiu și luminozitate, de atmosferă contemporană, însă lipsită de excese.

Parchetul larg, tendința anului 2021 în materie de pardoseli

Formatele largi cu scânduri de 25 cm lățime pe 3 m lungime vor domina încăperile în toate tipurile de proiecte de design interior, în anul 2021.

Această caracteristică oferă beneficii multiple, cum ar fi o mai mare stabilitate și durabilitate a pardoselii, de aici rezultând și un cost redus de întreținere a acesteia. 

Noile materialele tip parchet natural din lemn, fabricate în Europa, după cea mai nouă tehnologie din industria prelucrării parchetului, permit adoptarea unor astfel îmbinări la dimensiuni mari, fără a sacrifica calitatea materialului.

În plus, noile colecții de parchet din lemn conferă lărgime oricărui spațiu, acest fapt creându-ne chiar un efect psihologic de perspectivă, de vedere amplă asupra lucrurilor.

Parchetul multi – model, noutatea anului!

În 2021, în designul de parchet, nu există limite!

Parchetul multi – model va apărea în toate tipurile de spații, în cursul anului 2021, pentru a le oferi dinamism. Alegerea unui parchet cu multiple opțiuni de proiectare, va provoca arhitectul, designerul de interior să își poată manifesta imaginația, indiferent dacă amenajarea este într-un stil clasic sau modern.

Alegeți parchetul în culori deschise, calde!

Culori închise, declarative, impunătoare, nu vor mai fi in trendul amenajărilor interioare în 2021, pentru a face loc minimalismului și versatilității culorilor aducătoare de lumină și de căldură pentru podelele din lemn masiv sau a celor din parchet laminat.  

Nuanțe inspirate din culorile mierii ori untului, alături de alb, vor fi folosite în toate încăperile apartamentelor de lux, caselor, birourilor și zonelor  comerciale.

De la rustic la industrial, parchetul alb sau crem va oferi spațiului o viziune amplă,  potrivită pentru a construi un decor și o atmosferă naturală, de calm, sănătate și echilibru. 

Modelele de parchet laminat de inspirație scandinavă vor continua să fie în topul preferințelor și al vânzărilor pe piața materialelor de amenajări interioare.

Acest material va fi utilizat nu numai pentru pardoseli, dar și pentru a acoperi plafoanele. Totul pentru a spori gradul de comfort al unui spațiu rezidențial sau de business.

Parchetul – de la lemn natural, la material industrial

Anul acesta, multe proiecte de amenajare ori modernizare a unei locuințe sau a unui spațiu comercial ori de utilitate publică, se vor baza pe materiale naturale, cum ar fi bambusul.
Marii producători de parchet, propun inclusiv pardoseli laminate lucrate manual.

Inovarea în domeniul fabricării parchetului este prezentă în modele versatile cu inserții din fier și beton, o propunere îndrăzneață pentru hoteluri, restaurante, cluburi, hub.uri.

Este atât de simplu să cumpărați un tip de parchet care să reflecte propria dumneavoastră personalitate, nevoia de siguranță, dar și de libertate în 2021. 

Indiferent de spațiul de care dispuneți, parchetul este un material cheie, care va pune în valoare celelalte elemente de design interior, chiar și în cazul în care aveți un buget limitat.

Parchetul, cel mai dorit material pentru pardoseli în 2021!

Interesant este că noile colecții de parchet lansate de marii producători de pardoseli se armonizează perfect cu culorile anului, propuse de Institutul Pantone ( Pantone Color of the Year 2021 / Introduction | Pantone Europe, un renumit institut american înființat în 1866, acum și cu o filială în Europa), despre care puteți afla mai multe detalii, aici Culoarea anului 2021. În mod excepțional 2021 are două culori (casa-gradina.ro) .

Culorile anului 2021 – ILLUMINATING ( galben vibrant ) și ULTIMATE GRAY ( o nuanță de gri neutru ), sunt descrise de Institut ca „o căsătorie de culoare care transmite un mesaj de putere și speranță, atât durabilă cât și înălțătoare” și au un scop precis.

„Fiecare dintre ele are propriul său aspect emoțional, griul fiind cel mai solid, fundamentul practic de care avem nevoie, iar galbenul este despre speranță, soare și voie bună”, a declarat pentru revista Time, Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone.

Astfel, parchetul, prin culorile sale ‘’ de lumină ‘’, va pune în valoare celelalte finisaje interioare – uși, pereți, scări interioare, dar și piesele de mobilier și decorațiunile pe care, cu siguranță veți dori să le alegeți, în parte, în culorile anului 2021. 


Așadar, dacă doriți să construiți sau să renovați în 2021, alegeți simplitatea, durabilitatea, la care să adaugați o notă personală, versatilă și aducătoare de liniște și bună dispoziție. 

Și, nu uitați că EXPO TOP CONSTRUCT – Oferte parchet din lemn masiv si stratificat pe Valea Cascadelor (expotopconstruct.ro) vă așteaptă cu oferte atractive, pentru cele mai noi modele de parchet din lemn masiv sau stratificat,  de cea mai bună calitate, de la producători cu tradiție din toată lumea.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ExpoTop Construct este singurul complex pe care ai nevoie sa il vizitezi pentru proiectul tau de constructie, redecorare sau modernizare.

Complexul se intinde pe o suprafata de 10 000 de metri patrati si gazduieste magazine de desfacere pentru produse calitative din domeniul amenajarilor interioare precum gresie si faianta, usi, parchet, obiecte sanitare, mobila, electrice, decoratiuni, instalatii si scule. Te bucuri de parcare gratuita, bancomat si servicii de consiliere, transport si montaj!
2019 © Expotop Construct
Website dezvoltat si promovat de