Modele de parchet ce îți vor schimba casa

Alegerea parchetului inspiră și clasifică nivelul unei case și îi oferă un stil aparte. Un parchet calitativ este renumit pentru durabilitate, dar modelul parchetului ales este cel care pune accent pe schimbare. Atunci când vrei să renovezi și să amplifici calitățile stilului casei tale, poți să structurezi foarte bine ideea cu ajutorul parchetului. Și în această perioadă se pune accent pe minimalist, modernism sau inovație. Tocmai pentru a ieși din tipar și a da un plus de lux spațiului tău.

Parchetul 3D îți conturează stilul

Atunci când te-ai săturat să alegi un parchet în stil clasic, ai posibilitatea să optezi pentru un parchet cu decor 3D. Pe lângă stilul nonconformist, se poate observa că acest tip de parchet are un design total atipic pentru un parchet laminat.

Fiind un parchet destinat pentru cafenele și spații comerciale, acest produs este conceput pentru trafic intens. Calitatea superioară și adaptată la solicitările comercianților, a făcut să îmbine eficient plăcutul cu durabilitatea. Cui nu i-ar plăcea un loc frumos conturat de un parchet impresionant de culori, forme sau stil.

Designul va fi amprenta spațiului tău

Alegerea unui parchet decorativ cu forme 3D va impresiona, fără dar sau poate. Dar alegerea lui depinde foarte mult de tipul de spațiu dorit. Dacă ai optat pentru un design în stil tradițional, poți oferi o notă aparte prin jocurile umbrelor parchetului ales. Stilul modern solicită un plus de inovație, prin urmare poți să te joci cu anumite culori specifice și să fii curajos. Alege cu îndrăzneală și fă un echilibru între obiectele de decor și parchetul ales de tine.

Parchetul roșu super lucios – un plus de îndrăzneală

Culoarea roșie este una dintre favoritele de pe piața produselor decorative. Atunci când vine vorba despre parchet, putem spune că acest model reprezintă curajul și inspirația. Și pentru că oricât am fi de îndrăzneți, parchetul roșu trebuie să se și potrivească cu decorul spațiului nostru. Combinația potrivită dintre parchetul roșu și restul elementelor decorative, reprezintă principala provocare.

Cu siguranță va impresiona acest stil luxos al parchetului roșu lucios. Acest tip de parchet aduce un plus casei tale, prin culoare, finisare și stil. Nu doar că are capacitatea de a oferi o notă specială spațiului tău, ci este și rezistent la zgârieturi. Nu este alunecos și se curăță foarte bine. Parchetul roșu lucios este mai greu de găsit și datorită faptului că este mai deosebit, iar acest aspect se reflectă în prețul ridicat.

Dacă îți dorești încălzire în pardoseală, acest tip tip de parchet este rezistent la căldură, fiind compatibil cu sistemele de încălzire. Montarea este simplă și eficientă, prin sistem click.

Parchetul negru inspiră la autenticitate și eleganță

Deși nu este atât de des folosit în amenajările interioare, parchetul negru oferă un plus de autenticitate. Conturează perfect stilurile clasice și structurează autentic un design modern și luxos. Parchetul negru excelează în stilul avangardist, completând perfect un spațiu din casa ta. La fel ca și hainele negre, care mereu reprezintă o eleganță specifică, parchetul negru este cel care te poate ajuta să îți exploatezi designul casei tale. Sau de ce nu, al localului tău. Cu siguranță vei ieși în evidență cu acest parchet negru.

Avantajele parchetului negru

  • prin textura sa specifică, oferă spațiului o senzație primitoare, comparativ cu mozaicul sau marmura, care sunt materiale reci;
  • designerul poate integra acest parchet negru, atât în spații comerciale cât și în locuințe, datorită confortului și eleganței specifice;
  • este rezistent chiar și pentru spațiile utilizate intensiv și se asimilează bine cu orice stil decorativ.

Dezavantajele parchetului negru

  • parchetul negru poate reprezenta o opțiune prea curajoasă pentru majoritatea persoanelor, datorită contrastului puternic ce îl oferă;
  • chiar dacă e ușor de curățat, parchetul negru poate necesita o atenție mai mare la curățenie, pentru că praful este destul de vizibil pe această nuanță;
  • modul de combinare a culorilor închise specifice elementelor decorative cu stilul parchetului negru, poate crea un dezechilibru al spațiului, sau o senzație de aglomerare.

Parchetul colorat pentru un stil diferit

Un aspect colorat poate aduce un stil modernist și inovator, care aspiră la creativitate. De ce să nu alegem culorile în viața noastră, atunci când reușim să oferim o notă specială casei noastre. Pentru a avea impactul dorit atunci când alegem parchetul colorat trebuie să avem în vedere următoarele aspecte: designul casei, nuanțele obiectelor decorative, culoarea pereților. Pentru a nu crea un efect aglomerat și neinspirat, e bine să analizăm bine decizia luată.

Parchetul colorat cu aspect de mozaic, de calitate superioară transformă orice spațiu într-un design cu totul aparte. Dacă îți place să mizezi pe culori, ești o fire curajoasă căruia îi place noutatea și efectul minimalist, atunci acest stil e pentru tine. Dacă îl integrezi într-un spațiu aerisit unde sunt multe elemente neutre, parchetul colorat își va pune amprenta asupra camerei. Este indicat să fie elementul principal din acel spațiu, pentru a fi pus în valoare.

Parchetul laminat super lucios cu un efect incredibil

Parchetul laminat super lucios reprezintă o metodă sigură, prin care nu poți da greș. Eleganța ce o oferă acest tip de parchet, atrage persoanele care își doresc un spațiu luxos. Cu elemente decorative specifice, parchetul laminat super lucios, reprezintă opțiunea principală pentru iubitorii de design avangardist.

Dimensiunea plăcilor reprezintă un aspect interesant ce trebuie luat în calcul. Plăcile lungi ale parchetului laminat super lucios aduc un plus de eleganță în stilul casei tale. 

De avut în vedere garanția primită de la producător, dacă e compatibil cu încălzirea în pardoseală și care este clasa de trafic.

Indiferent de stilul casei tale, modelele de parchet alese pot să îți aducă un zâmbet în fiecare zi. Moralul ridicat și inspirația din fiecare zi ne motivează să alegem stiluri care ne definesc și ne ajută să evoluăm. Alege după stilul personalității tale cele mai inspirate modele de parchet, care să îți valorifice casa.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile obligatorii sunt markate cu *

Alte articole

Postări similare